Kószó Péter: nem csak a következő 5 évről döntünk jövő vasárnap 1

Utcafórumot tartott Kószó Péter, a Fidesz-KDNP tarjáni képviselőjelöltje szerda délután. A Malom és Bem utcák találkozásánál összegyűltek egyöntetűen azt szeretnék, ha béke és megnyugvás lenne Hódmezővásárhelyen.

Kószó Péter röviden ismertette azokat a főbb programpontokat, amiket megválasztása esetén megvalósítana a városrészben. Elmondta, hogy véleménye szerint a Tarjánban a legrosszabb a járdák állapota, ezért sürgető lenne azokat felújítani. Ezeket az önerős járdaépítési programból már elképzelhetetlen felújítani, ezért a városnak be kell segíteni.

A másik legfontosabb feladat, hogy a Zrínyi utcáról eltereljék a forgalmat. Jelenleg ugyanis az elkerülőről ezen keresztül közelítik meg belvárost, és az ekkora forgalmat nem bírja el a Zrínyi. Egyrészt a minősége sem olyan, hogy nagy kamionok terheljék, másrészt az óriási forgalom a kerékpárosokat és a gyalogosokat is veszélyezteti. A jelölt kitért arra, hogy Mucsi László képviselőjelölt-társával már kidolgoztak egy tervet pár éve: a Kodály Zoltán utcát megépítik egészen a városhatárig, így ezen is meg lehetne közelíteni a várost. Miután ez elkészül, súlykorlátozást vezetnének be a Zrínyi utcán.

Kószó Péter: nem csak a következő 5 évről döntünk jövő vasárnap 3

Az árkokat, köztereket is rendbe kell hozni. Mivel Vásárhelyen nagyon alacsony a munkanélküliség, nincs elég közmunkás, így piaci alapokra kell helyezni a közterületek, árkok gondozását. Ha ez megtörtént, akkor el lehetne kezdeni még zöldebbé, még virágosabbá és díszesebbé tenni a várost. A Szél utcán található egy játszótér, amit tizenhét éve építettek. Azóta ez elhasználódott, ezért ezt is fel kell újítani.

A fórumon problémaként merült fel, hogy például a Zrínyi és a Bem utcák találkozásánál nagyon veszélyes a közlekedés. A Bem utcáról nehéz kikanyarodni a Zrínyire, mert nem lehet rendesen belátni a kereszteződést. Kószó Péter elmondta, vissza kell állítani azt a közlekedésbiztonsági tanácsadó testületet, mely régebben mérnöki pontossággal vizsgálta az ilyen eseteket.

Kószó Péter: nem csak a következő 5 évről döntünk jövő vasárnap 2

Szóba került a Pepere is, ami az érdeklődő szerint elhanyagolt, nincs rendes út, és „senki nem törődik vele”. Egy másik lakos azt kérte, hogy a strandon minden olyan jegyet, ami kétórás benntartózkodásra jogosít, hosszabbítsanak meg három óra hosszára.

A fórumon nemcsak kérdések és kérések, hanem vélemények is elhangoztak. Az egyik hölgy elmondta, hogy születése óta vásárhelyi. Azóta, hogy Rapcsák András lett a polgármester, a város fejlődésnek indult. Azóta minden polgármester a fejlődést gyarapította, kivétel a jelenlegi városvezető. Kószó Péter erre úgy reagált, elég a megosztottságból: Vásárhely számára a béketeremtés a legfontosabb, és nem a sárdobálás.

„Minden választásnak megvan a tétje. Az október 13-a arról fog szólni, az a tét, hogy Vásárhely milyen irányba indul. Marad a háborúskodás, vagy eljön végre a béke. Jövő vasárnap nem csak a következő öt évről döntünk, hiszen az előttünk álló időszak sok-sok évre megpecsételi a város sorsát” – zárta gondolatai és a fórumot a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje, Kószó Péter.

Kószó Péter: nem csak a következő 5 évről döntünk jövő vasárnap