Galambos Kornélné: az együttműködés és az összefogás építi Béke-telepet

Zöld, fiatalos, dinamikus és lendületes városrésszé varázsolná Béke-telepet Galambos Kornélné D. Szabó Katalin. A képviselőjelöltről kiderült: mazsorettcsoportot vezet, és szeret nótázni. Programjában nagyszabású játszótérprogram, valamint az utak, járdák és a bicikliutak rendbetétele szerepel, de felújítaná a Dobó, Bibó, Janáky utcai szociális bérlakásokat is.

A Váci Mihály utca és a Mester utca találkozásánál fekvő játszótérnél tartotta meg szerdai utcafórumát Galambos Kornél D. Szabó Katalin, a Fidesz-KDNP és a Szeretem Vásárhelyt béke-telepi jelöltje. A baráti hangulatú összejövetelen egy óra alatt több mint tucatnyi választópolgár fordult meg, akik személyes problémákkal és választókörzeti városüzemeltetési gondokkal egyaránt bizalommal fordultak a jelölthöz. A fórum egy részén jelen volt Béke-telep búcsúzó képviselője, Fekete Ferenc is.

Galambos Kornélné bemutatkozott az érdeklődőknek, akik többek között megtudhatták róla, hogy hosszú idő óta mazsorettcsoportot vezet, és élénken érdeklődik a város ügyei, közélete iránt. Mint mondta, amennyiben bizalmat kap az itt élőktől október 13-án, a legfőbb célja, hogy még dinamikusabbá, még lendületesebbé tegye a városrészt. Új zöldterületekkel gazdagítaná Béke-telepet, új játszóterekkel ajándékozná meg a családokat, a gyerekeket, a  meglévőket pedig korszerűsítené, új játékelemekkel és a mozgáskorlátozottakat szolgáló játékokkal bővítené. Programjában szerepel továbbá a Csúcsi Olvasókör épületének teljes körű, energetikai-fűtési rekonstrukciója. A fiatalok felé is megnyitná az intézményt, többek között internetezési lehetőséggel, nyílt wifivel csábítaná oda őket.

Galambos Kornélné: az együttműködés és az összefogás építi Béke-telepet 1

Megemlítette, az elmúlt hetekben végigjárta választókörzete béke-telepi és kincses-telepi részét is, és a lakosok egyik fő igénye az internethálózat fejlesztése, bővítése, ennek érdekében is fel kíván lépni képviselőként. Az érdeklődők megtudhatták, Galambos Kornélné elkötelezett amellett, hogy a különleges és csodás csúcsi fazekasházat megnyissák a város lakossága előtt, sőt, idegenforgalmi szempontból is bekapcsolják Vásárhely végkeringésébe.

Természetesen szó esett az utak és a járdák állapotáról is, mely a 4. számú választókörzetben is bőven hagy kívánnivalót maga után. A Fidesz-KDNP jelöltjének tervei, ígéretei között szerepel ennek megfelelően a körzet bicikliútjainak, járdáinak rendbetétele. Amennyiben közössége többséget kap a választáson a vásárhelyiektől, az ütemezett, szisztematikus Járható Vásárhely Programban pedig megújulhat az Észak, a Nyárfa, a Károlyi, a Búza, a Hajnal és a Szántó Kovács János utca is – hangzott el.

Galambos Kornélné hangsúlyozta: ugyanígy fontos és sürgető teendő a Dobó, Bibó, Janáky utcai szociális bérlakások korszerűsítése, hőszigetelése, ennek érdekében mindent meg is fog tenni.

Galambos Kornélné: az együttműködés és az összefogás építi Béke-telepet 2

„Nem harcolni szeretnék, az együttgondolkodást és az együttműködést keresem. A városban is véget kell vetni a megosztottságnak és a gyűlölködésnek, csak a béke és a nyugalom hozhatja el a stabilitást és a fejlődést. Mindenkinek ezt kell szem előtt tartania, amikor október 13-án polgármestert és képviselőt választ” – fogalmazott a képviselőjelölt, aki elárulta: végigjárva körzete utcáit örömmel tapasztalta az itt élők szeretetét és támogatását. Ígéri, meghálálja és megszolgálja a kitüntető bizalmat.

A fórumon résztvevők közül többen egyetértően megjegyezték, ha folytatódik az utóbbi másfél évben tapasztalható iszapbirkózás, azaz nem lesz egyetértés és egység a városban, akkor Vásárhely hatalmas károkat szenvedhet a következő időszakban. Pláne – mondta két idős hölgy – kormányzati ellenszélben. A város saját adóbevételei ugyanis – mutattak rá többen – éves szinten talán egy hosszabb út leaszfaltozására, korszerűsítésére elegendőek, vagyis értelemszerűen szükség van a kormányzati támogatásra, segítségre, forrásokra. Mások hozzátették: éppen ezért valóban nem járja, hogy egy település polgármestere a kormánnyal, a miniszterelnökkel háborúzik, olyan vezető kerestetik, aki Vásárhely fejlesztése érdekében együttműködik a kormányzattal, és aki nap mint nap a helyi ügyekkel foglalkozik.

A megjelentek arra panaszkodtak, hogy a város legnagyobb problémája a soha nem látott megosztottság. Az idősebbek még emlékeznek a Rapcsák-korszak politikai háborúskodására, de akkor – mondták – az éles vita nem hatotta át magát a lakosságot. Most viszont még az is előfordult, hogy politikai nézetkülönbségek miatt szülő tagadta ki gyermekét, és házastársak váltak külön. Ennek egyszer és mindenkorra véget kell vetni, Vásárhelynek békére és nyugalomra van szüksége – vontak mérleget a lakosok.

Galambos Kornélné: az együttműködés és az összefogás építi Béke-telepet 3

Az egyik résztvevő arról érdeklődött, mikor és milyen fejlesztések várhatóak a vásárhelyi kórházban. Galambos Kornélné válaszában kitért rá, Grezsa István polgármesterjelölt ígéretes programot vázolt fel ezzel kapcsolatban, a maga részéről viszont azt tartja a legfontosabbnak, hogy minél több fiatal szakembert sikerüljön idecsábítani. Rámutatott, örömtelien sok vásárhelyi fiatal tanul jelenleg egészségügyi felsőoktatási képzésben (az ő gyermeke is), ezek a tehetséges és elkötelezett helyi ifjak jelenthetik majd a kórház jövőjét.

A fórum végén Galambosné Kornélné D. Szabó Katalin meghívott minden csúcsi, béke-telepi és kincses-telepi polgárt a csütörtökön 18 órakor a Csúcsi Olvasókörben rendezendő, ingyenes nótaestre, melyen Fejes Ernő Juhász Gyula-díjas előadóművész, Kónya Krisztina, a Szegedi Nemzeti Színház háromszoros Dömötör-díjjal kitüntetett énekművésze, Fejes Sándor Életműdíjjal kitüntetett nótaénekes és Lévai László, a Kulturális Minisztérium díszoklevelével kitüntetett énekművész szórakoztatják a közönséget.

Galambosné a megjelenteknek elárulta, ő maga is nagyon szeret nótázni. Ezt már a tudósító teszi hozzá: ha igazán emelkedett lesz a hangulat a csütörtöki nótaesten, talán még nótázni is hallhatják őt a vásárhelyiek…

Fotók: Gémes Sándor