Béke, stabilitás, fejlődés – ezek Grezsa István jelszavai 9

A békeüzenet egy eszköz, ami nélkül a fejlődés nem indítható el a településen – vallja Grezsa István, aki ezúttal a Szent István utcán tartott fórumot. A polgármesterjelölt felhívta a figyelmet: október 13-án nem a Fideszről és Lázár Jánosról szavaznak a vásárhelyiek, hanem arról, hogy ki vezesse a várost az elkövetkezendő öt évben.

Grezsa István a megjelenteknek elmondta, ma Vásárhelyen mindenki egyetért abban, hogy a legnagyobb probléma a politikai megosztottság, a vélemények mindössze abban különböznek, hogy ki ennek az okozója.

– A fejlődés és a stabilitás érdekében túl kell ezen lépnünk és békét kell teremtenünk. A békeüzenet lényegében nem cél, hanem eszköz ahhoz, hogy a város újra elinduljon a siker útján – jelentette ki a polgármesterjelölt, hozzátéve, az október 13-i választáson nem a Fideszről és Lázár Jánosról, hanem arról szavazunk, hogy Márki-Zay Péter vagy Grezsa István vezesse a települést az elkövetkezendő öt évben. Ez az időszak pedig tíz, tizenöt évre meghatározza a vásárhelyiek jövőjét.

Béke, stabilitás, fejlődés – ezek Grezsa István jelszavai 10

A fórumon megjelentek jelezték, hogy a Károlyi utcai útfelújítás után az út keskenyebbé vált, mint amilyen volt. Grezsa István válaszolt: az utcát csak részben újították fel, és nem az eredeti tervek szerint, azaz a Jókai és a Vöröskereszt utca között. Az út pedig valóban keskenyebb lett, ami azért probléma, mert ha két nagyobb jármű egymással szemben közlekedik rajta, akkor a félrehúzódások miatt hamar tönkremehet az út széle.

Volt, aki a járdafelújítások kapcsán érdeklődött. A polgármesterjelölt elmondta, az ötéves tervében több kilométernyi járda építése szerepel, amit nem aszfalttal, hanem betonkockákkal oldana meg. Ma már ugyanis ez nem kerül több pénzbe, és hiba esetén könnyebben helyreállítható, mint a bitumen.

Béke, stabilitás, fejlődés – ezek Grezsa István jelszavai 7

Többen jelezték a városi tévé hiányát, ugyanis sok idősebb korúnak ez volt az egyetlen hírforrása. A politikus kifejtette: úgy tervezte, hogy megválasztása esetén már karácsonyra újra működik a médium, azonban a megszűnés után teljesen újra kell alapítani azt. Ez időigényes és hosszú folyamat lesz, ugyanis a frekvenciaengedélytől kezdve minden elveszett, ami szükséges a sugárzáshoz. Leghamarabb valamikor jövőre jelenhetnek meg az új városi tévé első képsorai.

Egy résztvevő az egészségügy helyzetét hozta fel, amire Grezsa István kritikát fogalmazott meg a kormány felé. Mint mondta, a Fidesz tavalyi, immár harmadik kétharmados többsége után azt remélte, hogy azonnal nekikezdenek az ágazat gyökeres megváltoztatásának, azonban ez eddig nem történt meg. Reméli, hogy erre mihamarabb sor kerül, ugyanis erre az elmúlt években kórházfejlesztésekre költött több mint 500 milliárd forint sem elég.

Béke, stabilitás, fejlődés – ezek Grezsa István jelszavai 5

Emellett a vásárhelyi közterületek gondozatlanságáról, a megromlott emberi kapcsolatokról és a közélet hanyatlásáról is szó esett a Szent István utcán.

Béke, stabilitás, fejlődés – ezek Grezsa István jelszavai 4  Béke, stabilitás, fejlődés – ezek Grezsa István jelszavai 8

Béke, stabilitás, fejlődés – ezek Grezsa István jelszavai 2

Béke, stabilitás, fejlődés – ezek Grezsa István jelszavai 11

 

Béke, stabilitás, fejlődés – ezek Grezsa István jelszavai 12

Fotók: Gémes Sándor