A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 21

A világhírű vásárhelyi kötődésű Korody-Paku István és Gyimesi László zongoraművészek adtak koncertet kedd este a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A hangversenyt a Szeretem Vásárhelyt Egyesület szervezte a Zene Világnapja alkalmából.

– Október elseje a zenét kedvelő emberek számára igazi különlegesség, ugyanis ekkor ünnepeljük a Zene Világnapját. Most egy olyan élményben lesz részünk, amit soha el nem felejtünk – köszöntötte az est megnyitóján a megjelenteket Walterné Böngyik Terézia.

A Szeretem Vásárhelyt elnöke hozzátette, mindannyian érezhetjük, hogy a zene hidat teremt közöttünk, összekapcsol bennünket és kimondja a kimondhatatlant. A hangokból egy új élet születik, és ha mi csodálattal nézünk egy zeneszerzőre vagy egy muzsikusra, akkor az nem tett mást, mint a hangok káoszából egy új élővilágot alkotott.

A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 19

– Legyen a ma este zenéje mindannyiunk számára megnyugtató, ugyanakkor nagy tettekre ösztönző. A zongora billentyűi feketék és fehérek, de ha hozzáértő kezek érintik, ha igazi művész ül melléjük, akkor mindannyiunk fejében színes gondolatok indulnak el. Ez a Szeretem Vásárhelyt üzenete a Zene Világnapja alkalmából – hívta fel a figyelmet Walterné Böngyik Terézia.

A hangverseny mellett bemutatták Korody-Paku István: Muzsikusaink nyugaton című könyvét is Berei Erzsébet és Szőcs Géza miniszterelnöki főtanácsadó közreműködésével. A kötet már a ’90-es évek elején megszületett, azonban sokáig nem adták azt ki. Tartalmát tekintve a külföldön élő magyar zenészekről tudhat meg érdekességeket az olvasó.

A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 24

A több mint négy évtizede külföldön élő Korody-Paku István, illetve Gyimesi László a Szeretem Vásárhelyt meghívására érkezett haza Vásárhelyre. Az eseményre szinte megtelt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ.

A Szeretem Vásárhelyt Zenei Világnapi koncertje

A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 20
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 3
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 5
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 1
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 2
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 6
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 7
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 8
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 9
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 10
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 4
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 12
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 13
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 15
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 14
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 11
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 17
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 16
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 19
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 21
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 18
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 24
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 23
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 22
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 25
A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 20 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 3 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 5 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 1 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 2 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 6 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 7 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 8 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 9 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 10 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 4 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 12 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 13 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 15 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 14 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 11 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 17 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 16 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 19 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 21 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 18 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 24 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 23 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 22 A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 25
Fotók: Gémes Sándor