A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 21

A világhírű vásárhelyi kötődésű Korody-Paku István és Gyimesi László zongoraművészek adtak koncertet kedd este a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A hangversenyt a Szeretem Vásárhelyt Egyesület szervezte a Zene Világnapja alkalmából.

– Október elseje a zenét kedvelő emberek számára igazi különlegesség, ugyanis ekkor ünnepeljük a Zene Világnapját. Most egy olyan élményben lesz részünk, amit soha el nem felejtünk – köszöntötte az est megnyitóján a megjelenteket Walterné Böngyik Terézia.

A Szeretem Vásárhelyt elnöke hozzátette, mindannyian érezhetjük, hogy a zene hidat teremt közöttünk, összekapcsol bennünket és kimondja a kimondhatatlant. A hangokból egy új élet születik, és ha mi csodálattal nézünk egy zeneszerzőre vagy egy muzsikusra, akkor az nem tett mást, mint a hangok káoszából egy új élővilágot alkotott.

A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 19

– Legyen a ma este zenéje mindannyiunk számára megnyugtató, ugyanakkor nagy tettekre ösztönző. A zongora billentyűi feketék és fehérek, de ha hozzáértő kezek érintik, ha igazi művész ül melléjük, akkor mindannyiunk fejében színes gondolatok indulnak el. Ez a Szeretem Vásárhelyt üzenete a Zene Világnapja alkalmából – hívta fel a figyelmet Walterné Böngyik Terézia.

A hangverseny mellett bemutatták Korody-Paku István: Muzsikusaink nyugaton című könyvét is Berei Erzsébet és Szőcs Géza miniszterelnöki főtanácsadó közreműködésével. A kötet már a ’90-es évek elején megszületett, azonban sokáig nem adták azt ki. Tartalmát tekintve a külföldön élő magyar zenészekről tudhat meg érdekességeket az olvasó.

A hangokból egy új élet születik – zenei élményt ajándékozott a Szeretem Vásárhelyt 24

A több mint négy évtizede külföldön élő Korody-Paku István, illetve Gyimesi László a Szeretem Vásárhelyt meghívására érkezett haza Vásárhelyre. Az eseményre szinte megtelt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ.

A Szeretem Vásárhelyt Zenei Világnapi koncertje

Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...
Fotók: Gémes Sándor