Tradicionális Vásárhelyi Ételek mutatkoznak be, egy kis pálinkával leöblítve

Október 5-én ismét megrendezik a Vásárhelyi Ízök Fesztiválját. Az immáron 7. alkalommal létrehozott főzőversenyre még várják a jelentkezőket, akik több kategóriában is nevezhetnek a megmérettetésre.

Varga Anikó, a BFMK intézményvezetője a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elmúlt években is nagyon népszerű volt a rendezvény, és bízik abban, hogy idén még többen fogják megmutatni főző tudásukat. Hozzátette, hogy a gyerekeket rajzversennyel, a nagyobbakat pedig könnyűzenei koncertekkel várják szombaton.

Csáki Zsolt, gasztro-szervező, a Dél-alföldi Hagyományőrző Kossuth Társaság elnöke elmondta, hogy ennek a fesztiválnak a története közel 10 évre nyúlik vissza. Eleinte „csak” egy dörölye fesztivál volt, majd ez kinőtte magát, és mára már nem csak egy fajta ételről szól a fesztivál, hanem a vásárhelyi ízökről. A főzőversenyre lehet még jelentkezni, akár az utolsó pillanatban is, október 4-én is le lehet adni a főzési igényt. A cél az, hogy igazi vásárhelyi ízek, igazi „Vásárhelyikum”-ok készüljenek. A nevezés teljesen ingyenes, az elkészült ételeket pedig szakmai zsűri fogja bírálni.

Sonkoly Ágnes, a BFMK rendezvényszervezője a szombati nap újdonságáról, a pálinkamustráról beszélt. Elmondta, hogy három kategóriában fogják vizsgálni a pálinkákat: gyümölcs, vegyes gyümölcs és egyéb ízesített vagy ágyas. Egy jelentkező akár több kategóriában is indulhat, és erre a versenyre is várják még a jelentkezőket.

Tradicionális Vásárhelyi Ételek mutatkoznak be, egy kis pálinkával leöblítve 1