Grezsa István: a tét, hogy újraépül-e város és a kormány közötti szövetség 11

Most nem másfél, hanem öt évre választunk polgármestert, ami az elkövetkezendő tíz-tizenöt évünkre is hatással lesz – hangsúlyozta Grezsa István a hétfői lakossági fórumain. A Tabáni templomnál és a Nyugdíjas Lakópark előtt is sokan kíváncsiak voltak a polgármesterjelöltre, aki leszögezte: a város rengeteg pénzt, energiát és tempót vesztett az elmúlt időszakban.

– Soha nem látott békétlenség alakult ki a városban az elmúlt másfél évben, ezért békét kell teremtenünk – kezdte a tabáni fórumát a polgármesterjelölt, aki szerint ezért rengeteg pénzt, energiát és tempót vesztett a település.

Úgy véli, eddig a pártok az emberek feje felett vezették a várost, holott a vásárhelyiek bevonása nélkül ezt nem lehet megtenni, ezért a legfontosabb kérdésekben ki kell kérni az itt élők véleményét. Ennek érdekében indított a nyáron egészségügyi konzultációt a kórházfejlesztési tervével kapcsolatban, amit a szabadságolások és a kánikula ellenére 5124-en töltöttek ki.

Grezsa István: a tét, hogy újraépül-e város és a kormány közötti szövetség 7

Grezsa István arra is reagált, hogy vannak, akik azzal támadják: Lázár János bábja. – 57 évesen alkalmatlan a személyiségem a bábszerepre. Nem vagyok az a fajta ember, aki csak ül az íróasztalnál és azt várja, hogy mikor mondják el telefonon neki, mit csináljon – cáfolta a vádakat a politikus.

A fórumon Rapcsák Katalin, a Szeretem Vásárhelyt tabáni képviselőjelöltje is részt vett, aki támogatásáról biztosította Grezsa Istvánt. Úgy fogalmazott: ma ő az egyetlen olyan polgármesterjelölt, aki a béketeremtést hirdeti, és csak ő alkalmas arra, hogy ezt meg is valósítsa. Emellett meg kell nézni, hogy eddig ki mit tett le az asztalra, és ezután dönteni arról, hogy kire bízzuk a város vezetését október 13-án.

Grezsa István: a tét, hogy újraépül-e város és a kormány közötti szövetség 13

Grezsa István ehhez annyit fűzött hozzá, hogy most nem másfél, hanem öt évre választunk polgármestert, ami az elkövetkezendő tíz-tizenöt évünkre is hatással lesz. Emellett úgy véli, a választás tétje az, hogy sikerül-e újraépíteni a város és a kormány közötti szövetséget, vagy sem.

A megjelentek közül volt, aki arra panaszkodott, hogy nem elég erős az ipari ágazat a városban. A polgármesterjelölt szerint jogos az észrevétel, de az Ipari Park Modern Városok Program által történő százhektáros bővítése megoldást jelenthet a problémára.

Grezsa István: a tét, hogy újraépül-e város és a kormány közötti szövetség 8

Kérdésként merült fel az is, hogy a strandon milyen élményelemeket tervez Grezsa István, aki erre úgy reagált: szükség van ezekre, azonban először az edzőtáborokban rejlő lehetőségeket kell jobban kihasználni. Ez nem csak az uszodára, hanem a stadionra is vonatkozik, ezért a Mártélyi Szabadpart támogatása mellett erről is tárgyalt ma Guller Zoltánnal, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójával.

A Nyugdíjas Lakópark pedig többek között azt ismertette Grezsa István, hogy nemrég egy indulatokkal teli nyílt levelet kapott az egyik ott élőtől, hogy álljon ki a polgármesterrel egy nyilvános vitára. A politikus ismét elmondta, hogy ő nem vitát, hanem választást szeretne nyerni, és a polgármester a családjára tett rágalmazásai miatt alkalmatlanná vált vitára a szemében.

Grezsa István: a tét, hogy újraépül-e város és a kormány közötti szövetség 16

A fórumok jó hangulatban teltek, egy idősebb asszony azonban a tabáni találkozón hangoskodott és alig hagyott mást szóhoz jutni, majd a feltett kérdésére meg sem várva a választ távozott.

Grezsa István: a tét, hogy újraépül-e város és a kormány közötti szövetség Grezsa István: a tét, hogy újraépül-e város és a kormány közötti szövetség 1 Grezsa István: a tét, hogy újraépül-e város és a kormány közötti szövetség 2 Grezsa István: a tét, hogy újraépül-e város és a kormány közötti szövetség 3 Grezsa István: a tét, hogy újraépül-e város és a kormány közötti szövetség 4 Grezsa István: a tét, hogy újraépül-e város és a kormány közötti szövetség 5 Grezsa István: a tét, hogy újraépül-e város és a kormány közötti szövetség 6 Grezsa István: a tét, hogy újraépül-e város és a kormány közötti szövetség 9 Grezsa István: a tét, hogy újraépül-e város és a kormány közötti szövetség 10 Grezsa István: a tét, hogy újraépül-e város és a kormány közötti szövetség 12 Grezsa István: a tét, hogy újraépül-e város és a kormány közötti szövetség 14 Grezsa István: a tét, hogy újraépül-e város és a kormány közötti szövetség 15 Grezsa István: a tét, hogy újraépül-e város és a kormány közötti szövetség 17 Grezsa István: a tét, hogy újraépül-e város és a kormány közötti szövetség 18 Grezsa István: a tét, hogy újraépül-e város és a kormány közötti szövetség 19 Grezsa István: a tét, hogy újraépül-e város és a kormány közötti szövetség 20

Fotók: Gémes Sándor