Az ág is húzza a Kosársulit

A Vásárhelyi Kosársuli a DEAC U23 otthonában lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának 2. fordulójában. A Békés elleni szoros vereséget követően a sérültek hiányában is joggal bízhattunk abban, hogy sikerül javítani, ám a “szegény embert az ág is húzza” alapon újabb játékosunk dőlt ki, és végül nagy kiütésbe futottunk bele.

A Kovács, Varga Á., Pavlovic, Hargitai, Perák ötössel kezdte a találkozót az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban Tóth Tamás gárdája, ahol az ellenfél az előző szezonhoz képest kissé átalakuló, új edzővel (az A-csoportosokhoz kerülő Kovács Adrián helyét Kádár Tamás vette át) felálló vendéglátó kezdett jobban. Tóth triplája után 8-2 állt az eredményjelzőn a negyedik perc elején, a támadásban elkövetett hibákat azonban Molnár Bence és az ezúttal is kiváló teljesítménnyel előrukkoló Varga Ákos vezényletével hamar sikerült abszolválnia a Kosársulinak. Más kérdés, hogy milyen áron, hisz Vuk Pavlovic sajnos már az ötödik percben csatlakozott a Kelemen, Rostás, Varga Zalán trióhoz a sérültek listáján.

A 14-14-es első negyedet nem követte újabb jó játékrész, és a debreceniek szépen-lassan elléptek a mieinktől. A második negyed 17-7-es eredménye 31-21-es állást eredményezett a szünetre, és sajnos a második félidő is egyértelműen a pontosabb és lendületesebb hazaiaké volt. Tegyük hozzá, hogy a tízfős, erősen megtizedelt és szárnyaszegett vásárhelyi kontingens igyekezett szívvel-lélekkel küzdeni, de sem védekezésben, sem támadásban nem jött össze semmi, a távolik sikeres aránya (40-ből 11 sikeres tripla a DEAC-nál, 21-ből 2 a Kosársulinál) pedig döntő pontot jelentett.

A végjátékot megnyomta Kádár Tamás alakulata, fiataljaik közül a 16 esztendős Kiss Kolos 16 pontig jutott, és végül 81-52-es vereséget mértek Tóth Tamás legénységére. Varga Ákos 17 ponttal és 17 lepattanóval ismét dupla-duplával zárt, míg a három fiatal, Balogh, Bodócsi és Ságodi összesen 23 percet kapott. Temetni nem kell a csapatot, hisz lesz ez még jobb is…

NB I/B Zöld csoport, 2. forduló:

DEAC U23 – Vásárhelyi Kosársuli 81-52 (14-14, 17-7, 18-14, 32-17)

Debrecen: Oláh Gábor utcai sportcsarnok. Vezette: Gál, Domán, Marton

DEAC: Tóth B. 16/3, Kiss 16/12, Asszú 16/9, Opre 2, Fábián 4.

csere: Csikai 2, Gáspár 10/3, Sólyom 6, Balázsi –, Berzi 3/3, Orosz –, Nemes 6/3.

Vezetőedző: Kádár Tamás

Kosársuli: Kovács -, VARGA Á. 17/6, Pavlovic -, Hargitai 8, Perák 6.

csere: Bálint 4, Molnár 11, Acimovic 2, Balogh -, Ságodi 4, Bodócsi -.

Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás: “Már az ötödik percben sajnos lesérült az irányítónk, így már négy a felnőttkorú maródi játékosaink száma. A páros negyedekben fizikailag elfogytunk, ráadásul a kétszáz percből összesen százhúszat U20-as játékosok töltöttek a pályán, de így is próbáltam kihozni a legtöbbet ebből a nehéz helyzetből. Gratulálok a jól játszó Debrecennek, minden fronton jobban teljesítettek.”

Ami a folytatást illeti, szombaton jön az első hazai mérkőzés a szezonban, az Újpest látogat a Hódtói Sportcsarnokba. Friss információkért, tippjátékért és egyéb érdekességekért érdemes követni Facebook-oldalunkat és Instagramunkat is.

Hajrá, Kosársuli!

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu