Agorát, bowlingpályát, és galambpiszok mentes Belvárost szeretne Daru Árpád

Választási utcafórumot tartott hétfő délután Daru Árpád, a Szeretem Vásárhelyt belvárosi képviselőjelöltje. A Szent Antal és Petőfi utcák találkozásánál kiderült, a lakosoknak konkrét elképzelésük van arról, hogy milyen irányba kell haladnia Vásárhelynek.

Minden megjelent támogatásáról biztosította Daru Árpádot, és egyöntetűen azon a véleményen voltak, hogy a jelenlegi városvezetés alatt hanyatlott a város. Azon kívül, hogy a választópolgárok hangot adtak véleményüknek, a képviselőjelölt is bemutatkozott, illetve ismertette programját.

Az egyik legfontosabb Daru-terv egy olyan hely, agóra kialakítása, ahol mind a fiatalok, mind pedig az idősebbek ki tudnak kapcsolódni. A jelölt elmondta, jelenleg nagy probléma Vásárhelyen, hogy a fiatalok nem tudnak hova elmenni igényesen szórakozni. Ezen a helyen lehetne koncerteket rendezni, diszkót tartani, de meg lehetne rendezni egy könyvbemutatót vagy egy vitafórumot is.

Agorát, bowlingpályát, és galambpiszok mentes Belvárost szeretne Daru Árpád 1

Fontos a parkolás kérdése is, hiszen már most kevés a parkoló Vásárhelyen, és az autók száma csak nőni fog. Ezért szükséges minél több olyan parkolóházat kialakítani, ami több emeletes, és viszonylag kis helyen sok autó elfér benne. Egy ilyen mélygarázst tervez az Andrássy utca 2-4-6. szám mögé is, aminek a tetején a jelenlegi tervek szerint egy focipálya kapna helyet. A focipálya mellett egy beltéri sportpálya kialakítását is tervezi Daru Árpád. Egy bowlingpályára gondolt, hiszen ilyen még nincs Vásárhelyen, és nagyon sokan Szegedre járnak el bowlingozni.

Nagy gondot jelent a patkányok elszaporodása is a Belvárosban. „Nem hiába szoktuk kérni, hogy senki ne etesse a kóbor macskákat, mert az eledelt nem a macskák eszik meg, hanem a patkányok” – mondta el Daru Árpád, aki nagyobb hangsúlyt fektetne a kártevők irtására. Egy galambriasztó rendszert is telepítene, hiszen madárpiszok nemcsak vizuálisan okoz gondot, hanem a műemlékvédelem alatt álló épületek homlokzatát is tönkreteszi.

Agorát, bowlingpályát, és galambpiszok mentes Belvárost szeretne Daru Árpád 2

A jelölt az idegenforgalomról is beszélt. Elmondta, hogy Vásárhelyen a turisztika már megvan, csak a reklám, a promóció hiányzik. A környékben rengeteg olyan látványosság van, ami vonzza a turistákat. Ilyen például Mártély vagy a Csomorkányi Romtemplom.

A lakosok természetesen ezen a fórumon is feltehették kérdéseiket, elmondhatták panaszaikat. Egy érdeklődő azt kérte, hogy tegyenek ki 30 km/órás sebességkorlátozó táblát a Szőnyi iskola elé. A Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola igazgatója a nemtetszésének is hangot adott, szintén az iskola ügyében. Elmondta, a polgármester hazug cikkeket jelentet meg az egyik hirdetőújságban, amiben azt írja, hogy az iskola vezetőségén múlik, hogy kapnak új termet/termeket vagy sem. „Az iskola segítségért fordult a polgármester úrhoz, de én folyamatosan csak kifogást kaptam válaszul” – mondta el Gilicze Rózsa Judit. Az igazgató hozzátette, hogy súlyos helyhiánnyal küzdenek. Az egyik autósiskolától bérelnek termet, annak ellenére, hogy ott van az üres épület, ami megoldaná a problémájukat.

Agorát, bowlingpályát, és galambpiszok mentes Belvárost szeretne Daru Árpád 3