Mese, mese, mátka, pillangós madárka 2

A Tiszta Szívvel Egyesület és a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ idén is megemlékezett a Népmese Napjáról. Ezen alkalomból kézműves foglalkozásokkal, bábelőadásokkal és Kinder figurákkal várták a kicsiket és nagyokat.

A nap célja, hogy a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel és szeretettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé. Ennek jegyében telt a vasárnap délután Hódmezővásárhelyen is, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ környékén.

Mese, mese, mátka, pillangós madárka 5

A ragyogó időben az arcfestés és a bábkészítés volt a legnépszerűbb program a gyerekek körében. Gondi György és családjának köszönhetően finomságokat is kaptak a kicsik, így az éhes szájak sem zavarták meg a mókázást. A BFMK tánctermében bábelőadásokkal készültek a szervezők. Bábozott a Szegvári Kurca-Parti Óvoda „Kerekerdő” bábcsoportja, a Mária Valéria Keresztény Óvoda „Vadvirág” bábcsoportja és a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Nádor Utcai Tagintézménye „Mazsola” bábcsoportja is, illetve fellépett a BFMK Gyerekszínköre is.

Mese, mese, mátka, pillangós madárka

Mese, mese, mátka, pillangós madárka 4

 

Mese, mese, mátka, pillangós madárka 1

Mese, mese, mátka, pillangós madárka 6