Közel 40 méteresek és 70 tonnások lesznek a Tram-Train szerelvényei (X) 1

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy mennyit kell majd fizetnünk azért, ha a Tram-Trainnel közlekedünk Vásárhely és Szeged között. Bár az első járat 2021 őszén indul, már nagyjából kirajzolódtak a tervek a jegyárakra.

Mivel több olvasónk is érdeklődött a témában, ezért megkerestük a MÁV-STARTOT, a majdani Tram-Train üzemeltetőjét. Kíváncsiak voltunk arra, hogy hol lehet majd jegyeket venni és mennyibe kerülnek azok, illetve milyen kedvezmények lesznek érvényesek a Magyarországon egyedülálló tömegközlekedési eszközre.

A tervek szerint a MÁV-START valamennyi pénztárában, és a vonalon az automatákból lehet majd vásárolni jegyeket helyi és helyközi forgalomra is. A szerelvényeken is lesznek automaták, amiket a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) helyez majd el a szegedi villamosokon megvalósított formában – tájékoztatott az üzemeltető.

Hozzátették, az árakat helyközi viszonylatban a vasúti tarifa szerint, míg helyi, Szegeden belüli forgalomban az SZKT tarifája szerint határozzák meg. A kombinált bérleteket egyedi árral értékesítik.

Cseri Tamás: ha megépül a Tram-Train, Vásárhely és Szeged között végre nem lesz távolság [x]

Jelenleg ugyan nem járnak vonatok Vásárhely és Szeged között, azonban a vonatpótló buszokon teljes áron 650 forintért, féláron 325 forintért utazhatunk. Ez a nagyságrend várható tehát a Tram-Trainen is.

Még kiderült: minden kedvezmény érvényes lesz, amit egyébként az utasok igénybe vehetnek.

Cseri Tamás: ha megépül a Tram-Train, Vásárhely és Szeged között végre nem lesz távolság [x] 1