Virágos és virágzó Vásárhelyt szeretne Galambos Kornélné 1

Választási utcafórumot tartott Galambos Kornélné D. Szabó Katalin, a Szeretem Vásárhely béketelepi képviselőjelöltje. Elmondta, virágos és virágzó Vásárhelyt szeretne építeni, és célja, hogy az emberek újra egymásra találjanak.

A Mester utcai játszótérnél tartott fórum elején a városrész jelenlegi képviselője, Fekete Ferenc kért szót, és kifejtette, hogy az elmúlt másfél évben sajnos nem sikerült megtalálni a közös pontot a polgármester és a képviselő-testület között. Ez mind a két fél hibája, de reméli, hogy a jövőben ez változni fog. Kiemelte, mindenben támogatja és segíti Galambos Kornélné D. Szabó Katalint.

Virágos és virágzó Vásárhelyt szeretne Galambos Kornélné

A képviselőjelölt ezután vázolta, milyen fejlesztéseket szeretne végrehajtani a Béke-telepen. Hangsúlyozta, törzsgyökeres béke-telepiként konkrét elképzelései vannak, hiszen ismeri a környéket, annak problémáit. A Járható Vásárhely Programot szeretné érvényesíteni a Béke-telepen is, hiszen fontos, hogy az utak és járdák korszerűek, rendezettek, jó minőségűek legyenek. Azt javasolja, hogy a járdák felújításakor ne betont vagy aszfaltot, hanem térkövet használjanak, hiszen annak felbontása egyszerűbb, ha például egy fa gyökere felnyomja azt, vagy valami más okból javításra szorul.

Mivel a tram-train beruházás nem érinti közvetlen a városrészt, megreformálná a tömegközlekedést. Elektromos buszjáratok beindítását szorgalmazza annak érdekében, hogy a béke-telepiek is könnyen el tudják érni a villamos vasutat, vagy éppen egyszerűbben el tudjanak jutni a Belvárosba. A másik lehetőség, hogy taxicsekkeket kapnak a lakók, amikkel olcsóbban lehet igénybe venni a taxitársaságokat.

Virágos és virágzó Vásárhelyt szeretne Galambos Kornélné 2

A képviselőjelölt a környezetet sem hanyagolná el. Szívügye a virág, ezért szeretné virágba borítani a Béke-telepet és egész vásárhelyt. Versenyeket indítana, például „Legszebb kert” kategóriában. A parkokat felújítaná, sőt, újakat alakítana ki. Nagy vágya, hogy egy városi kertet hozzon létre, padokkal, főzőhelyekkel, és fűszernövényekkel, amikből bárki használhat. Szeretne szökőkutakat is létesíteni, hogy feldobják a parkok hangulatát. Új játszótereket létesítene, amiket nemcsak a gyerekek, hanem a házi kedvencek is használhatnak. Az egyik ilyen kutyás játszótérnek már egy lehetséges helyet is talált: az Észak utcán, a régi játszótér helyén – jelenleg ott nem található semmi.

A fásítási programba is nagy kedvvel venne részt. Átvizsgáltatná a településrész fáit, és a beteg, elkorhadt növények helyére újakat ültetne. A Csúcsi Fazekasházat és a Csúcsi Olvasókört is felújítaná, élettel töltené meg.

Virágos és virágzó Vásárhelyt szeretne Galambos Kornélné 3

Természetesen a szépszámú érdeklődőknek is lehetőségük volt kérdezni. Az egyik lakó afelől érdeklődött, hogy a tram-train működtetése, karbantartása mennyibe fog kerülni a városnak. Válaszként elhangzott, hogy semmibe, ugyanis egy állami beruházásról van szó, így sem a megépítése, sem a fenntartása nem a város feladata. A villanyvasutat a MÁV fogja üzemeltetni, nem Hódmezővásárhely városa.

A Vámház utca is szóba került. A lakók arra panaszkodtak, hogy nagyon keskeny az utca, és az autók is bőven a megengedett sebességhatáron felül hajtanak rajta. Az utak kapcsán a Rárósi út is szóba került, aminek egy része fel lett újítva, azonban a kamionok nagyon gyorsan közlekednek itt. Ez egyrészt hangos is, másrészt még a házak is beleremegnek. A képviselő és a képviselőjelölt elmondta, hogy mivel elkészült az elkerülő út, az a terv, hogy kitiltják a kamionokat, teherautókat a városból, és csak célforgalommal hajthatnak be.

Virágos és virágzó Vásárhelyt szeretne Galambos Kornélné 4