Tornyai-plakettes művész kiállítása lesz látható Vásárhelyen 1

A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat kísérőrendezvényeként október 5-én nyílik meg a Tornyai János Múzeumban a tavalyi képzőművészeti seregszemle három díjazott alkotójának önálló kiállítása. A tavaly Tornyai-plakettel elismert alkotó, Ámmer Gergő szobrászművész rendezés alatt lévő kiállításába engedett betekintést péntek délelőtt.

Képiró Ágnes, a közgyűjtemény művészettörténésze röviden ismertette a művész pályáját. Elmondta, hogy Ámmer Gergő 2017-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. A 61. Őszi Tárlaton szerepeltek először a művei, és már akkor egy jelentős díjat kapott. A tavalyi évben három műve szerepelt a kiállításon, és a művésznek sikerült elnyernie a Tornyai-plakettet. Gergő nem csak művészként vesz részt az idei Őszi Tárlaton, hanem a zsűri egyik meghatározó tagja is.

Tornyai-plakettes művész kiállítása lesz látható Vásárhelyen

Ámmer Gergő kiállításának berendezése jelenleg is folyamatban van. 10 művet állít ki, amik három teremben lesznek láthatók. Ennek oka, hogy egy-egy mű önmagában is jelentést hordoz, amit szerettek volna kiemelni, és nem csak felsorakoztatni a műveket. „Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, és egy óriási élmény ez nekem. Tornyai-plakett díjnak köszönhetően egy új lendületet kaptam, és úgy hiszem, hogy a továbbiakban is lendületben fog tartani. Erre a kiállításra egy olyan anyaggal készültem, ami a jelenlegi gondolkodásomat tükrözi.