Örökbefogadó napot tart a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete 1

Örökbefogadó napot tart a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete szombaton, Szegeden. A Puskás utcai játszótéren lesz Családi nap, ahol a szervezet is részt vesz. A helyszínen adományokat is fogadnak.

Örökbefogadó napot tart a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete szombaton, Szegeden. A Puskás utcai játszótéren lesz Családi nap, ahol a szervezet is részt vesz. Szili Éva elnök elmondta, körülbelül 5-6 fiatal cicát visznek ki, délelőtt 10 és délután 2 óra között. A cicusokat örökbefogadási szerződéssel lehet elvinni. A helyszínen adományokat is fogadnak. Szükségük van száraz és konzerv élelemre, pamut anyagokra, alomra, alomtálcára, szobakenelre és kisebb játékokra is.

Örökbefogadó napot tart a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete 2

Az egyesületnél körülbelül 40 mentett cica van, akik még gazdára várnak. Az ideiglenes befogadók jelentkezését is egész évben fogadja a szervezet, mert rájuk mindig szükség van. Az elnök kifejtette, mivel nincs menhelyük, ezért korlátozott számban tudnak cicát fogadni, mert az elhelyezést csak az ideiglenes befogadóknál tudják megoldani.

Az egyesület folyamatosan fogadja a pénzadományokat is, amit a mentett cicák orvosi költségeire fordítanak. Szili Éva kiemelte jól sikerült az adó 1%-os gyűjtés is. A tavalyi évhez képest körülbelül 60 fővel többen ajánlották fel a személyi jövedelemadójuk egy százalékát. Az ebből befolyt összeget szintén az orvosi költségekre fogják fordítani, valamint ismét terveznek cica-ivartalanítási akciót a szociálisan rászorulóknak.

Örökbefogadó napot tart a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete 3

Forrás: Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete