Korsós Ágnes: meg kell oldani, hogy újra összejöjjenek az emberek 1

Utcafórumot tartott Korsós Ágnes, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület újvárosi képviselőjelöltje, ahol elmondta: a legfontosabb feladatuk, hogy újra összehozzák az embereket, és megoldást találjanak arra, hogy ismét egy kiemelkedően összetartó legyen a városrész.

A Visszhang és a Makai utcák találkozásánál tartott fórum elején Korsós Ágnes ismertette azokat a terveket és programokat, amiket megválasztása esetén szeretne megvalósítani. Szót ejtett arról, hogy sokan átjárnak Újvároson, nagy az átmenő forgalom, de nagyon kevesen állnak meg. Ezért olyan vállalkozásokra lenne szükség, melyek el tudják érni, hogy az emberek megálljanak. Ilyen lehetne például egy lángosozó vagy egy fagyizó.

Korsós Ágnes: meg kell oldani, hogy újra összejöjjenek az emberek

Az ipari park és a lakóházak közé, a töltéshez egy erdősávot szeretne, ami felfogja a lég- és zajszennyezést. Felülvizsgálná a buszjáratokat is, illetve kiemelte: a buszmegállók helyét is át kellene gondolni. Mivel sok idős ember is él Újvároson, fontos lenne sűríteni buszjáratot, amit elektromos buszok beszerzésével lehetne megoldani, vagy taxicsekket kapnának a lakók, amivel jóval olcsóbban háztól házig lehetne közlekedni.

A fórumon természetesen az itt élők véleményére, javaslataira is kíváncsi volt a képviselőjelölt. Az egyébként jó hangulatú összejövetelen az egyik jelenlévő szinte beszélni sem hagyta Korsós Ágnest. Hiába vetette fel ugyanazt a problémát háromszor-négyszer, nem várta meg az arra adott választ. Egy másik érdeklődő azonban megkérte a hölgyet, hogy ne bekiabáljon, hanem várja meg, hogy befejezze a beszédet a jelölt…

Korsós Ágnes: meg kell oldani, hogy újra összejöjjenek az emberek 2

Egy idősebb hölgy arra panaszkodott, hogy a várost körülvevő kőfal téglái hullanak kifele az újvárosi részen, ami balesetveszélyes is, hiszen sok gyerek él a környéken, és arrafelé szoktak játszani. A gyerekekre reflektálva szóba került a bölcsőde kérdése is. Korsós Ágnes kifejtette, hogy a tervek között szerepel egy új bölcsőde építése, ami vonzóbbá tenné Újvárost a családosok számára. Iskola, óvoda már van, jó lenne, ha bölcsőde is lenne, aminek megteremtésében számíthatnak rá az itt élők.