Remek ötleteket kapott fórumán Mucsi László 1

Mucsi László, a Szeretem Vásárhelyt kertvárosi képviselőjelöltje szerda délután utcafórumot tartott, ahol a választási programja ismertetése mellett kiváló fejlesztési ötleteket kapott a lakóktól.

Egy láthatóan összetartó közösség gyűlt össze a Móricz Zsigmond utca 2-4. közötti területen. A lakók jókedvűen érkeztek a fórumra, és ez a baráti hangulat az utolsó percig kitartott. A beszélgetés elején Mucsi László képviselőjelölt ismertette terveit, programját.

Remek ötleteket kapott fórumán Mucsi László 2

Elmondta, hogy jól ismeri a Kertvárost, hiszen ő is ott él. Tudja, hogy az utakat és járdákat még a rendszerváltás után nem sokkal építették, így azok már elhasználódtak. Ezért a tervek között szerepel ezek felújítása. Hozzátette, hogy több utat már sikerült felújítaniuk, ám ezek mind gyűjtőutak, azaz nagy forgalmú utak voltak. A kisebbeket a következő öt évben lesz lehetőség megújítani.

Szót ejtett a parkok rendbetételéről is. A fákat meg kell vizsgálni, amelyik menthető, meg kell menteni, a beteg, elkorhadt, balesetveszélyes növényeket pedig újakra kell cserélni. Fontos, hogy megfelelően kiválasztott fákat ültessenek, olyanokat, amik kevésbé rongálják a közműveket és a járdákat, utakat – a gyökerük nem olyan erős, hogy feltöri az aszfaltot stb. A közterekről sem feledkezett meg: a Kertvárosi Katolikus Iskola előtti zöld területet szeretné felújítani és parkosítani.

Remek ötleteket kapott fórumán Mucsi László 3

A fórum második felében a választópolgároké volt a főszerep. Egy kisgyermekes anyuka a játszóterek felújítását és karbantartását kérte. Mucsi László elmondta, hogy a város több pontján kamerákkal védik a játszótereket, aminek köszönhetően csökkent a rongálások száma. Hozzátette, hogy a körbekerítést sem tartja kizárnak.

Egy másik lakos arra hívta fel a figyelmet, hogy kevés ember gondozza a zöld területeket. A jelölt válaszában kitért arra, hogy egyre kevesebb a közmunkás, hiszen a versenyszférában találnak állást, így a városnak be kell tervezni a költségvetésbe plusz emberek felvételét.

Remek ötleteket kapott fórumán Mucsi László

Érkezett továbbá a szemetesekkel, a szemétszállítással és a kosárlabdapályával kapcsolatos észrevétel is. A megjelentek ezeket kulturált hangnemben, barátian megvitatták.