Örömmel fogadták Walterné Böngyik Terézia elképzeléseit a csúcsiak

Kedd délután tartott utcafórumot Walterné Böngyik Terézia, a Szeretem Vásárhelyt képviselőjelöltje. A megjelentek örömmel és bizalommal fogadták mind a jelöltet, mind pedig az elképzeléseit. Egy hölgy egy panaszt is felvetett, azonban azt már nem hagyta, hogy segítsenek neki ebben.

A legfontosabb dolog az emberi tényező. Az, hogy emberként tudjunk egymással viselkedni, és ne csak üres ígéreteket tegyünk, hanem szavainkat tettek is kövessék. Szokták mondani, hogy a politikában mindent szabad, de én hiszem, hogy példát mutat a pedagógus szakma, ahonnan én jöttem: a tiszta, őszinte és becsületes gondolatok, az erények hivatása” – kezdte fórumát Walterné Böngyik Terézia a Rákóczi és a Báthory utcáknál.

Örömmel fogadták Walterné Böngyik Terézia elképzeléseit a csúcsiak 1

A képviselőjelölt a fórum elején felvázolta azokat az elképzeléseit, amivel szeretné fejleszteni a csúcsi városrészt. Elmondta, hogy az idősebb fákat meg kellene vizsgálni, és amelyik beteg és balesetveszélyes, ki kellene vágni, de csak úgy, hogy helyette rögvest ültetnek is egyet. Zöld folyosókat szeretne kialakítani, amik egyrészt a nyári meleget is elviselhetőbbé teszik, másrészt a levegőt is tisztítják.

Fontosnak tartja, hogy közösségként jól érezzék magukat a Csúcsban élők, ezért támogatná a város egyik legaktívabb olvasókörét, a Csúcsi Olvasókört, a Kertbarátok Egyesületét, valamint az összes civil kezdeményezést. A Rárósi úton található egy fagyizó, ahol Vásárhely talán legfinomabb fagyiját lehet kapni. Ide egy kis parkot tervez, hogy mindenki meg tudjon pihenni, és elnyalni egy finom fagylaltot, aki arra jár. Fontosnak tartja a mozgást is. Elmondta, hogy szinte már nincs olyan tornaterem, melyet ki lehetne bérelni azoknak, aki nem professzionális szinten, hanem csak hobbiból szeretnének sportolni. Ennek orvoslásaként egy sportpályát is építenének a városrészben, büfével együtt.

Örömmel fogadták Walterné Böngyik Terézia elképzeléseit a csúcsiak 2

A megjelentek örömmel fogadták az ötleteket, és mindenben támogatják Walterné Böngyik Teréziát. Természetesen egy probléma is napvilágot látott. Egy idősebb hölgy arra panaszkodott, hogy a vízelvezető árok nem vezeti el a vizet a háza előtt. A képviselőjelölt segítséget ígért az érintett néninek, aki viszont a jószándék ellenére sem nevét, sem címét nem volt hajlandó elárulni, nem engedte, hogy segítsenek neki…

A résztvevők a találkozás végén egyöntetűen úgy értékeltek: pozitív, közösségépítő beszélgetésen, példaértékű utcafórumon vannak túl.

Örömmel fogadták Walterné Böngyik Terézia elképzeléseit a csúcsiak 3