Indulatokkal teli utcafórumot tartott Cseri Tamás

Hétfő délután utcafórumot tartott Cseri Tamás, a Fidesz-KDNP hódtói képviselőjelöltje. A Klauzál és a Mátyás utca sarkán a városrészt érintő dolgokról szeretett volna beszélni a jelölt az érdeklődő közönséggel, ám voltak, akik ezt nem nagyon hagyták…

Cseri Tamás azzal kezdte a fórumot, hogy valószínűleg egyik politikai oldal sem akar rosszat a városnak, csak mások az elképzeléseik. A különbség a Fidesz és más politikai erők között az, hogy míg ők együtt tudnak működni a magyar kormánnyal, addig a jelenlegi városvezetés erre képtelen, sőt, harcot hirdet Orbán Viktor kabinetje ellen. Ez nagyban befolyásolja a városba irányuló támogatások mértékét.

A fideszes jelölt azonban nem tudott mondanivalója végére jutni, hiszen a polgármester néhány ismert támogatója folyamatosan a szavába vágott, és provokálták a képviselőt, illetve a megjelent szimpatizánsait. Cseri mindenkit nyugalomra intett, ám azok, akik a jelenlegi polgármesterrel szimpatizálnak, nem nagyon hagytak mást szóhoz jutni.

Indulatokkal teli utcafórumot tartott Cseri Tamás 1

Az országos és olykor-olykor a világpolitikába átcsapó fórumon – még ha csekély számban is – előkerült egy-két helyi probléma is. Ilyen volt például a Réz utca helyzete. Nem titok, hogy ez az utca rossz állapotban van, amit Cseri Tamás is elismert. Elmondta, hogy eddig a város forrásait főleg a pályázatok lehívásához, önerőnek használták fel, azért nem tudtak saját forrásból kisebb utakat felújítani. Az európai uniós pályázati ciklusnak azonban 2020-ben vége lesz, így a város pénzét jobban tudják ilyen célokra fordítani. Cseri hozzátette, hogy a Réz utca – sok másikkal a városrészben – szerepel a Fidesz-KDNP által felvázolt nagyszabású Járható Vásárhely Programban, amit a polgármester nem hajtott végre – pedig a közgyűlés megszavazta.

Indulatokkal teli utcafórumot tartott Cseri Tamás 2

Szó esett továbbá a fehérjefeldolgozóból áradó szagról és az olasz szemétről is. Utóbbi kapcsán a jelölt elmondta, hogy anyagi kár ugyan nem érte a várost, de tájékoztatni kellett volna az embereket erről. A számítástechnikai szerződések is szóba kerültek, amik komoly milliókba kerülnek a városnak, holott az önkormányzat informatikusainak a munkaköri leírásába beletartoznak azok a dolgok, amikre a szerződött külsős cégekkel a város.

A fórumon Cseri Tamás felkérte a faültetésben jártas politikai ellenfelét, hogy győzelme esetén segítse őt a városrész és a város kizöldítésében.

Indulatokkal teli utcafórumot tartott Cseri Tamás 3