Új utakat, sövénylabirintust és ellenőrzött fatelepítést tervez Cseri Tamás

Az útépítés, útfelújítás és a Hódtó városrész zöldebbé tétele a legfőbb terve Cseri Tamásnak, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjének.

Az utóbbi években jelentősen romlott az úthálózat állapota a Hódtó városrészben (is). Különösen igaz ez az Éva, a Bajza, a Réz és a Püspök utcákra. A Hódtó utca és a Németh László utcák páratlan oldalán, a garázssoron is lenne mit felújítani, hiszen a garázsok előtti aszfalt rossz állapotban van. Cseri Tamás képviselőjelölt ezeknek a kijavítását tűzte ki legfontosabb céljának.

Mivel a panelrengetegben nagyon fontos nekünk, hogy minél több zöld területünk legyen, ezért egy fatelepítési programot is indítanék. Ennek az lenne a lényege, hogy nem ellenőrizetlenül ültetnénk fákat, hanem odafigyelnénk arra, hogy milyen fák szeretnek itt élni. Figyelni kell a talajviszonyokra, és a napsütésre is, hiszen vannak olyan növények, amik jobban szeretik az árnyékos részeket, és vannak, amik kevésbé” – fogalmazott Cseri, aki nem csak ígérget és tervez, hanem cselekszik is. Ő maga is ültetett már el több fát, amik az évek alatt más kellemes hűvöst biztosítanak a nagy melegben.

Új utakat, sövénylabirintust és ellenőrzött fatelepítést tervez Cseri Tamás 1Cseri Tamás és mögötte az általa 2010-ben ültetett fa

A játszóterek felújítása sem maradna el. Első sorban a Hódtói hőközpont melletti játszótér teljes felújítása szerepel a „tennivalók” listán, de természetesen minden játszótér meg lenne vizsgálva, és szükség esetén a felújítás is megtörténne. A hőközpont mellett egy egész parkot alakítana ki Cseri Tamás, aminek az érdekessége egy sövénylabirintus lenne.

Van egy olyan terv, hogy a Németh László Gimnázium, Általános Iskola bővítve lesz a teniszpályák irányába, és amennyiben ez megvalósulna, akkor az iskolához egy hátsó bejáratot és parkolót építenének. Így a Bocskai utcáról is meg lehetne közelíteni az intézményt.

A Susán városrész sem maradna felújítások nélkül. A Bajcsy és a Kistópart utca találkozásánál lévő park teljesen megújulna. A tér közepén egy nagyon szép fa áll, és körülötte az egész tér új arculatot kaphat. A jelenlegi aszfalt burkolat helyett térkövet kapna, kicserélnék a padokat és rehabilitálnák az egész környezetet. A Bajcsy utca mögött található egy nagyon régi focipálya, amit szintén felújítana a képviselőjelölt.