Tizedjére is muzsikált az udvar 12

Kellemes őszi idővel kedveskedtek az égiek a Belvárosi Fazekasház látogatóinak, így minden adott volt ahhoz, hogy jó hangulatban teljen az immár tizedik alkalommal megrendezett Muzsikáló Udvar. Az eseményen ismét kevésnek bizonyult az előzetesen száz kihelyezett ülőhely.

Minden év tavaszán és őszén megtelik a Belvárosi Fazekasház, hogy egy zenés délutánon kapcsolódjanak ki a kultúrát kedvelő vásárhelyiek. Szombaton immár a tizedik alkalommal tartották meg a Muzsikáló Udvart a Lánc utcában.

Tizedjére is muzsikált az udvar 2

A legutóbbi alkalommal ugyan a rossz időjárás miatt a bemutatóteremben szervezték meg a programot, most azonban igazi kellemes őszi idő köszöntötte a résztvevőket. Az udvar gyorsan meg is telt, sőt, aki nem ért oda hamar, annak külön székeket kellett kihelyezni.

Tizedjére is muzsikált az udvar 8

A fellépők Arany-Tóth Attila, Almási Enikő, Borsos Annamária, Lauer Ágnes, Mohai Szilárd, Vágó János, Zoltai Attila és Zoltán Péter voltak. A repertoár ezúttal is igen széles volt, a klasszikusoktól kezdve a modern zenéken át mindenféle dallam felcsendült. A műsorvezető fényesi Tóth János volt.

Tizedjére is muzsikált az udvar 9

Ambrus Sándor fazekasmester lapunknak elmondta, örömmel tölti el, hogy mindig van igény a rendezvényre, sőt, rendszeresen új arcok is megjelennek azon. Továbbá nemcsak az idősebb korosztály, hanem fiatalok is kíváncsiak az eseményre, ami megerősíti a szervezőket abban, hogy a jövőben újabb csodálatos muzsikákat élvezhessünk a kiváló akusztikájú fazekasházban.

Tizedjére is muzsikált az udvar Tizedjére is muzsikált az udvar 1 Tizedjére is muzsikált az udvar 4 Tizedjére is muzsikált az udvar 5 Tizedjére is muzsikált az udvar 6 Tizedjére is muzsikált az udvar 7 Tizedjére is muzsikált az udvar 10 Tizedjére is muzsikált az udvar 11