Daru Árpád: a Facebook nem építi, hanem kettéhasítja a közösségeket 3

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület képviselőjelöltje egy olyan bevételi oldalt növelő tételt vezetne be, ami a hódmezővásárhelyi magánszemélyeket és kis- és középvállalkozásokat nem érintené, ellenben az útjainkat használó szállítmányozó vagy szállítmányoztató cégeket terhelné.

Daru Árpád ötletét a hivatalos Facebook oldalán ismertette, és bocsájtotta véleményezésre.

„Kedves Vásárhelyiek!

Ahhoz, hogy a választási kampányban szereplő ígéretek finanszírozhatóvá váljanak, szeretnék bemutatni egy olyan bevételi oldalt növelő tételt, mely a közös teherviselés jegyében a hódmezővásárhelyi magánszemélyeket és kis- és középvállalkozásokat nem érintené, ellenben az útjainkat használó szállítmányozó vagy szállítmányoztató cégeket terhelné.

Elől járóban szeretném hangsúlyozni, hogy ez egy tervezet.

Tények:

– Hódmezővásárhelyt, ma körgyűrű veszi körbe, függetlenül attól, hogy melyik fél érzi ezt saját politikai munkájának gyümölcsének.

– A 7,5 tonnát meghaladó teherautók jobban erodálják útjaink állapotát, így joggal várható el tőlük, hogy nagyobb részben vállaljanak szerepet a közutak fenntartásában.

– Azok a tehergépjárművek, melyek vásárhelyen vannak adóztatva, teljes adómentességet élveznének.

– A közfeladatot (pl.: szemétszállítás) vagy városi beruházáson dolgozó tehergépjárművek szintén adómentességet kapnának.

– További méltányossági kedvezmények adhatóak lennének a hódmezővásárhelyi székhelyű KKV részére.

Ezt az adót közútkezelői hozzájárulási engedélynek neveznénk el, melyet azokra a 7,5 tonnát meghaladó tehergépjárművekre szabnánk ki, melyek a hódmezővásárhelyi Önkormányzat által fenntartott utakat használnák.

Az egyszeri belépésre jogosító engedély egységes díját 7 000 Ft összegben határoznám meg, mely heti 200 teherautóval számolva évi 70 – 75 000 000 Ft nagyságrendű többletforráshoz juttatná a várost.

További előnyök ezzel az engedéllyel, hogy 8:00 és 20:00 között nem tennénk lehetővé egyetlen szállítmányozónak sem, hogy a Penny áruház előtt „Y”-ozásban kezdjen a legnagyobb forgalomban, hogy a rakodóra beállni tudjon.

A befolyt összegből első sorban út felújításokra, süllyesztett parkoló létesítésekre vagy adott esetben parkosításokra és zöldítésekre fordíthatná a város.

Üdvözlettel:

Daru Árpád „ – írja bejegyzésében a jelölt.