Orvos válaszol: Kérdezzenek Kallai Árpádtól 2

Az országgyűlési választások után ismét kampánycélra használja a makói ellenzék a kórház működését, ezért megkérdeztük a főigazgatót, mi az igazság az elromlott CT berendezéssel kapcsolatban. Természetesen megint kiderült, hogy politikai haszonszerzés és csúsztatások állnak a háttérben – írja a Makó Híradó.

Az év első felében tönkrement a makói kórház CT berendezése, ezután először azt mérlegelték, hogy megjavítsák, vagy újat vegyenek helyette, tájékoztatta portálunkat Kallai Árpád. A főigazgatótól megtudtuk, a javítás költségei olyan magasak lettek volna, hogy inkább egy új berendezés vásárlása mellett döntöttek, erre a forrást az Állami Egészségügyi Központ biztosította.

A mintegy 70-80 millió forint értékű CT berendezés azonban nagy értékű eszközbeszerzésnek számít, ráadásul, ha a kórház egy év alatt több hasonló berendezést vásárol akkor a közbeszerzésnek egybeszámítási szabályai is vannak, ami kötelező, mondta el portálunknak a főigazgató.

Ez azt jelentette, hogy a közbeszerzésre az Európai Unióból bármilyen cég jelentkezhetett, ennek a lezajlása pedig hónapokig tartó folyamat. Mostanra ez megtörtént, a nyertes beszállítóval a szerződést aláírtuk, aki megrendelte a gép legyártását – mondja Kallai Árpád.

A makói kórház több tízmillió forint értékű, vadonatúj CT berendezése tehát október 29-én kerül ki a gyárból, a következő héten pedig működésbe is állítják azt.

A főigazgató egyúttal elmondta portálunknak, köszöni a lakosok türelmét és a mentőszolgálat közreműködését a betegek szállításában, és biztos abban, hogy az új berendezés hosszú ideig szolgálni fogja a makóiak gyógyulását.

Forrás: makohirado.hu