Új kalandpark, szabad wifi, víziszínpad – fellendítené Grezsa a mártélyi holtágat

Vonzó turisztikai központtá tenné Grezsa István a mártélyi holtágat és üdülőövezetet a következő öt évben. A polgármesterjelölt szerint ugyanis a terület jóval nagyobb lehetőségeket rejt magában, mint amennyit most kihasználnak belőle.

– Az elmúlt 30 évben sok fejlesztés történt a mártélyi holtágnál, azonban közel sem annyi, mint amennyit ez a természeti környezet megengedne és amekkora turisztikai vonzerővel bírna – kezdte mai sajtótájékoztatóját Grezsa István, aki ezúttal a Mártélyi Szabadpart névre hallgató polgármesteri programelemét mutatta be.

A politikus kijelentette: megválasztása esetén a következő öt évben a Vásárhely tulajdonában lévő mártélyi üdülőterületből és holtágból egy vonzó turisztikai központot alakít ki úgy, hogy az közben a természeti értékeiből semmit nem veszít.

Kiemelte, ehhez a legfontosabb a jó vízminőség, ezért hosszú évek után a holtág szegfűi végén megépítené azt a zsilipet, ami által – függetlenül az Élő-Tisza szintjétől – lehetőség nyílna a hatékony vízcserére. Emellett összekötné a holtágat és a folyót, hogy a szegedi turistákat is bevonják a mártélyi üdülőprogramokba.

Új kalandpark, szabad wifi, víziszínpad – fellendítené Grezsa a mártélyi holtágat 1

 

Különböző vízieszközök bérlése, szabad wifi kialakítása és elektromos rollerbázis telepítése is szerepel a terveim között, illetve a sok helyen már bevált víziszínpad elhelyezését is támogatom. A Szúnyog-szigeten kalandparkot alakítanék ki és felújítanám a tanösvényt is

– ismertette Grezsa István.

A polgármesterjelölt fontosnak tartja, hogy a már meglévők mellett új vendéglátóhelyek nyíljanak, amihez segítséget nyújthat a parton lévő öltözők és vizesblokkok korszerűsítése.

Grezsa István kérdésünkre még elmondta: a Turisztikai Ügynökség vezérigazgatóját már meghívta Vásárhelyre annak érdekében, hogy a vízcserét biztosító zsilip és az ahhoz kapcsolódó vízgazdálkodási beruházások forrásairól, körülményeiről tárgyaljanak.