Bíróság előtt a fegyvercsempész

A Szegedi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a német állampolgárságú férfit, aki vasárnap engedély nélkül lőfegyvert hozott be az ország területére.

A vád szerint a huszonhét éves férfi 2019. szeptember 15-én, a délelőtti órákban, gépkocsival, a röszkei határátkelőhelynél lépett be az országba. A járművet a pénzügyőrök átvizsgálták és a kocsiban elhelyezett női táskában egy működőképes maroklőfegyvert, tárat és lőszert találtak. A vádlott a lőfegyver tartására, az országba történő behozatalára, engedéllyel nem rendelkezett.

A Szegedi Járási Ügyészség az elkövetőt lőfegyver, lőszer engedély nélküli, az ország területére behozatallal elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolta.

A tetten ért és beismerő vallomást tett vádlottat az ügyészség gyorsított eljárásban állította a Szegedi Járásbíróság elé. A Szegedi Járásbíróság a vádlottal szemben 2 év börtönbüntetést szabott ki, amelynek a végrehajtását 5 évre felfüggesztette. Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

Forrás:

Serfőző Katalin
helyettes sajtószóvivő
Csongrád Megyei Főügyészség