A romák felzárkóztatásáról Apátfalván 1

Az EFOP-1.6.3-17-2017-0003 Csongrád Megyei Felzárkózási és Esélyegyenlőségi Program keretén belül szeptember 11-én Apátfalván rendezték a roma lakosság felzárkózását segítő munkacsoport ülését.

A program harmadik befejező évre készül majd el a megye ötvennyolc települése helyi programjai alapján a megyei felzárkóztatási program – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Kovács Beáta, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke.

A romák felzárkóztatásáról Apátfalván 2

Szekeres Ferenc, a házigazda Apátfalva polgármestere elmondta: a falu fejlődésének utóbbi fél évtizedében elérték, hogy a munkanélküliség 3 százalék alá csökkent, a helybéliek közül – aki dolgozni is szeret – mindenki talált magának állást.

Pakuné Furák Klára, szociális és igazgatási ügyintéző az apátfalvi esélyegyenlőségi program keretében feltárt problémákról, a javasolt intézkedésekről és azok megvalósításának állásáról, s az érintettek köréről beszélt.

Dorogi Beatrix, esélyegyenlőségi referens a Magyarcsanádi Helyi Esélyegyenlőségi Program keretében feltárt problémákról, javasolt intézkedésekről, azok megvalósítása állásáról osztotta meg az információkat

Herczegné Jáksó Anita, Apátfalvi Szociális Alapszolgáltatási Központ intézményvezetője az intézményes szolgáltatások körében az utóbbi években pályázati úton vagy önerőből megvalósult fejlesztésekről szólt.

A romák felzárkóztatásáról Apátfalván

Károlyi Sándor, a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a helyi roma kisebbség helyzetéről és a nemzetiségi önkormányzat tevékenységéról beszélt.

Dr. Kovács Katalin, a SZITI Kulturális és Mentálhigiénés Egyesület elnökségi tagja, az október 18-i apátfalvi „Adósságkezelési tanácsadás” – tematikus nap előkészítése aktuális állásáról osztotta meg a legfontosabb tudnivalókat.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A romák felzárkóztatásáról Apátfalván 3

A romák felzárkóztatásáról Apátfalván 4

A romák felzárkóztatásáról Apátfalván 5