Újabb mélygarázs és kutyabarát játszótér épülhet Vásárhelyen

A Belvárosban mélygarázs, a Béke-telepen játszóterek épülnének, ha a Szeretem Vásárhelyet Egyesület és a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei bizalmat kapnak a választópolgároktól. Erről Galambos Kornélné D. Szabó Katalin és Daru Árpád beszélt a Rádió 7 Közös nevező című műsorában.

A képviselőjelöltek kifejtették, hogy igyekeznek minden választópolgárral személyesen beszélgetni, annak érdekében, hogy információjuk legyen arról, milyen problémákat kell orvosolni. Mind a két jelölt arról számolt be, hogy szeretettel fogadják őket, és nyoma sincs a közösségi médiában fellelhető gyűlölködésnek.

A Belváros jelöltje, Daru Árpád kifejtette, hogy körzetében vannak kertes házak, illetve panellakások is, azonban szinte mindenki arra panaszkodik, hogy nincs elég parkolóhely, illetve az utak minősége nem megfelelő. A képviselőjelölt célja, hogy az Andrássy utca 2-4-6 szám mögött füves terület helyére egy mélygarázst alakítsanak ki, aminek a tetején a tetején a jelen tervek szerint egy műfüves focipálya kapna helyet. Ezzel a parkolást és a fiatalok sportolását is meg lehetne oldani a Belvárosban.

Újabb mélygarázs és kutyabarát játszótér épülhet Vásárhelyen 1

Galambos Kornélné D. Szabó Katalin, a Béke-telep képviselőjelöltje elmondta, hogy nagyon kevés a játszótér a városrészben, illetve amik vannak, nem megfelelő állapotúak, ezért azokat felújítanák, illetve újakat építenének. Figyelembe vennék azt a réteget is, akik a kutyákkal szeretnének játszani, így olyan játszóterekben is gondolkodnak, ahova a házikedvenceket is be lehet vinni.

Daru Árpád a tram-trainnel kapcsolatban elmondta, hogy minden olyan beruházástól, ami újszerű, félnek az emberek. Elmondása szerint nem lett kellőképpen kihangsúlyozva a pozitív töltete a villamosvasútnak. „Lehetőségek fognak nyílni, és nem az lesz, hogy mindenki átmegy Szegedre vásárolni, hanem főleg szegediek fognak Vásárhelyre jönni, főleg a lakhatás miatt. A Szegedi Tudományegyetem albérleti vagy kollégiumi részét Vásárhelyen is ki tudunk alakítani, és sokkal olcsóbb lesz, mint Szegeden” – fogalmazott a jelölt.

Galambos Kornélné D. Szabó Katalin az elektromos rollerekről beszélt. Elmondta, hogy annak ellenére, hogy nem szeret rollerezni, kipróbálta. „Elnyerte a tetszésemet, mert mint mindenben, a közlekedésben is haladni kell a korral. Ha beindul a villamos vasút, a fiatalok eljuthatnak a megállókhoz ezekkel, és magukkal vihetik ezt az eszközt Szegedre. Ez meg fogja nekik könnyíteni a közlekedést” – monda el Galambos Kornélné.

Újabb mélygarázs és kutyabarát játszótér épülhet Vásárhelyen 2