Új városfal a Szőnyin, ideiglenes parkoló az Andrássyn (X)

Teljes körképet olvashat arról, hogy áll a Tram-Train beruházás építése Hódmezővásárhelyen.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az alábbi tájékoztatást adta portálunknak:

– A népkerti állomásnál a támfalak elkészültek, valamint elkezdődtek az útépítési munkálatok.

– Az Ady Endre utcában még hátralévő munkák az út végső kopórétegének és burkolati jelek felfestése, ami késő ősszel vagy 2020 tavasz elején várható. A még hiányzó kapubejárók és útpadkák, oszlopalap felbetonozás, valamint növénytelepítés kivitelezése az ősz folyamán tervezett. A Bartók-Ady kereszteződésében elkészült a kerékpártároló földmunkája. A peronra vezető járdák egyes szakaszait leaszfaltozták. A felsővezeték oszlopok finom beállítása fog megtörténni, és az oszlopfejek betonozása hamarosan elkészül. Az Ady-Bartók utcák kereszteződésben lévő peron burkolata elkészült.

Új városfal a Szőnyin, ideiglenes parkoló az Andrássyn (X) 2

-A Hősök terén létesítendő peronban lerakták a peronszegélyeket, valamint megkezdődött a hozzá kapcsolódó járda és kerékpárút építése.

– A Szőnyi utcában a támfalak elkészültek, a ”városfal” bontása befejeződött, hamarosan megtörténik a városfal új alapozásának elkészítése. A földkábel fektetése is befejeződött. Az utcában teljes útzár mellett folyik a munkavégzés. A Tóalj utcai körforgalomtól a polgármesteri hivatal épületének vonaláig teljes útzár van érvényben, az Oldalkosár utca zsákutcává alakult.

Új városfal a Szőnyin, ideiglenes parkoló az Andrássyn (X) 1

– Az Emlékpont és Szent Antal utca között elkészült a vasúti pálya alépítménye és a távközlési kábelalépítmény. A forgalom a Szent Antal utca irányában egy forgalmi sávon történik. A Szent Antal utca-Kossuth tér közötti szakaszát teljesen lezárták. Itt a régi virágágyások bontása és a felsővezeték oszlopok alapozásának földmunkái és betonozása megtörtént, és az oszlopokat felállították. Elkezdődnek a távközlési és jelző-biztosítóberendezés kábelalépítményi földmunkái. Az Andrássy út 4. számú épület mögött egy ideiglenes parkolót alakítottak ki.

–  Az Andrássy út külső szakaszán a szelvényezés szerinti baloldalon elkészült az új út pályaszerkezete kötőréteg szintig. A vasúti pálya is elkészült. A kivitelezés a jobb oldalon folytatódik (burkolatmarás és bontás), a forgalom a baloldalra lesz átterelve. A szelvényezés szerinti baloldalon a kerékpárút nyomvonalába esik 4 közvilágítási oszlop és egy Inviteles szekrény, így itt nehézkes a kerékpárút építése.

Új városfal a Szőnyin, ideiglenes parkoló az Andrássyn (X) 3

– A Bajcsy-Zsilinszky utcában a szelvényezés szerinti baloldalon véget ér az útépítés és a kapubejárók kialakítása. A jobb oldalon a Kálvin téri körforgalom felől a teljes alépítménycserés szakaszon folytatódott a munkavégzés, mely kötőréteg szintig elkészült. Ezen oldalon folytatódtak és elkészültek a kapubejárók átépítései. A Metripond előtti járda építése elkészült. A Bajcsy-Zsilinszky utca nagyállomás felőli vége zsákutca a Hódtó–Bajcsy-Zsilinszky utcák kereszteződésében épülő új körforgalom kivitelezése miatt.

Cseri Tamás: ha megépül a Tram-Train, Vásárhely és Szeged között végre nem lesz távolság [x] 1

– A Hódtó–Bajcsy-Zsilinszky utcák kereszteződésében épülő új körforgalom keleti ágának kivitelezése augusztus elején megkezdődött, és a körforgalom közepén áthaladó vasúti pálya alépítménye a távközlési alépítménnyel együtt elkészült. A forgalmi rend jelzőlámpás irányítással egy forgalmi sávon lehetséges. A vasúti átjárót a forgalom elől elzárták.

Cseri Tamás: ha megépül a Tram-Train, Vásárhely és Szeged között végre nem lesz távolság [x]