Sárkányhajó lapátot ragadhattak a Hagymatikum vendégei

Akárcsak az előző években, idén is megtartotta Indián Nyár programját a fürdő: az év utolsó kültéri rendezvényén a 33 méteres medencében sárkányhajó versenyt is tartottak.

Mint Gergely Gábor portálunknak elmondta, a nyári szezont jó idő kísérte, amelynek utolsó kültéri programjára került ma sor, ahol medencés sárkányhajó versennyel is várták a fürdőzőket. A különleges, “kötélhúzás-szerű” versenyre  több csapat is nevezett, többek között az önkormányzat is részt vett egy csapattal, amelyhez a fürdő igazgatója is csatlakozott. Gergely Gábor továbbá kiemelte, a rendezvényt belföldön és külföldön is hirdették, amelynek úgy érzi meglett az eredménye, hiszen amikor körbenézett, azt látta, hogy a parkolók tele vannak, de mint megtudtuk, a fürdő már az őszi és téli szezonra is készül, tele vannak ötletekkel, hamarosan pedig a nagy népszerűségnek örvendő szilveszteri party-ra is megkezdik a jegyek értékesítését.

– Igyekszünk minden sportágat népszerűsíteni a városban, azáltal is, hogy mi is kipróbáljuk ezeket. Az elmúlt időszakban nagyon sok sportágat kipróbáltunk az önkormányzat munkatársaival közösen, én is igyekszem ennek a csapatnak a tagja lenni, részt vettünk már kenutúrán, focitornákon, de voltunk már a fürdőben water skyball mérkőzéseken is, ahol a szentesi vízilabdacsapat ellen tudtunk játszani, illetve egymással gyakorolni. Ezen a hétvégén a Nagy Sportágválasztó zajlik, és ennek részeként a sárkányhajózást fogjuk kipróbálni. Ilyet még nem csináltunk, hogy medencébe sárkányhajózunk, de a mai napon ezen is túljutunk, bízom benne, hogy ezáltal akik itt vannak a Hagymatikum Gyógyfürdőben kedvet kapnak hozzá – mondta el a verseny előtt Czirbus Gábor. Az alpolgármester elárulta, a csapatból mindenki részt vett már önállóan kajak-kenu túrán, de együtt sárkányhajóban nem ültek együtt, így ma lesz a debütálásuk, ez a program pedig amellett, hogy sportolásra ad lehetőséget, közösségkovácsoló erővel is bír.