Két kilométernyi vágányt már lefektettek Vásárhelyen (X) 2

 Folyamatosan épül a Traim-Train Hódmezővásárhelyen, ahol már több sínpárt lefektettek a szakemberek, mint amennyi még hátravan. A városi nyomvonal 3,3 kilométeres lesz, ami teljesen jövő tavasszal épül ki.

Az Ady Endre és a Bajcsy-Zsilinszky utcákon helyezte el elsőként a kivitelező a vágányokat, azonban már a többi utcán, például a Tóaljon és az Andrássy út egy részén is láthatunk síneket.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. lapunkat arról tájékoztatta, hogy már körülbelül 2000 vágányméternél tartanak a szakemberek, így elmondható, hogy kevesebb van hátra, mint amennyi már elkészült.

Két kilométernyi vágányt már lefektettek Vásárhelyen (X)

Hozzátették, még az idén befejeződnek a vágányépítések, kivéve a nagyállomás melletti Tram-Train végállomásnál, ahol 2020 tavaszára végeznek a munkálatokkal.

Cseri Tamás: ha megépül a Tram-Train, Vásárhely és Szeged között végre nem lesz távolság [x] 1

A síneket egyébként mindenhol gumiágyba helyezik, illetve a zajhatás és a kerékkopás elkerülése érdekében az ívekbe kerékkenő berendezést helyeznek el. Ennek célja, hogy a szerelvények ne legyenek hangosak, hanem halkan járjanak majd a városon belül.

Cseri Tamás: ha megépül a Tram-Train, Vásárhely és Szeged között végre nem lesz távolság [x]