Panaszláda: „polgármester kerestetik árva városunk élére!” 4

Fele annyi embert és harmadannyi költségvetést biztosított parkgondozásra és kátyúzásra a hódmezővásárhelyi önkormányzat, mint a korábbi években. Erről Magyar József, a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. üzemeltetési igazgatója beszélt a Rádió 7-nek.

Az ügy előzménye, hogy egy helyi reklámújságban, fizetett hirdetésben kritizálta a vásárhelyi önkormányzat saját cége, a HMSZ Zrt. munkáját, kizárólag rájuk hárítva a felelősséget, amiért sokfelé gazos, kátyús, gondozatlan Vásárhely. A legnagyobb városi fenntartású vállalat üzemeltetési igazgatója erre reagálva a napokban ugyanott válaszolt Márki-Zay Péternek. Ebben a többi között azt írta a polgármesternek: ahelyett, hogy a város pénzét hirdetésekre költi, amelyekben másokat hibáztat, inkább tegye lehetővé, hogy az önkormányzati cégek ne váljanak működésképtelenné. Magyar József kiemelte, a parkgondozást 170 hektáron – a korábbi csaknem 100 helyett – 35 emberrel, a kátyúzást pedig a város teljes területén mindössze 2 munkással kellene megoldaniuk, amiről mindenki beláthatja, hogy lehetetlen. A cégvezető hozzátette: arra kéri a polgármestert, mutassa meg, hogyan lehet 2 emberrel a város összes utcáját kátyúmentesíteni, és a jövőben a HMSZ ennek megfelelően végzi majd a munkáját.

„Én nem tudtam mást tenni, csak ugyanezen a felületen válaszolni, mert aki olvasta az ő hirdetését, azt gondolom, olvassa az én válaszomat is. Egyébként neki is elmondtam, hogy nincs elég ember. Többször elmondtam. Vezetőiken is elmondtam. Ő tudja ezt nagyon jól, mégis most a kampányban ezt mégis fontosnak tartotta, hogy ilyen formában közölje a híveivel” – fogalmazott Magyar József.

Fotó: Archív