Kártalanítaná a tram-train nyomvonalán lévő vállalkozásokat Grezsa István

A polgármesterjelölt szerint az építkezés során elszenvedett nehézségek miatt joggal tartanak igényt kártérítésre az érintett vásárhelyi vállalkozások, akiken segíteni kell.

Grezsa István úgy látja, a vállalkozásoknak nagy lehetőséget jelent majd a 2021 őszétől közlekedő tram-train, most azonban még kellemetlenségeket okoz azoknak az üzleteknek, amelyek a nyomvonal mellett fekszenek. A fogyasztók ugyanis sokkal nehezebben tudják megközelíteni azokat, illetve parkolni sem lehet előttük.

– Ezért abban kérem a kormány segítését, hogy a 63 milliárd forintos tram-train kormányhatározatot egészítse ki azzal, hogy az érintett vállalkozásokat kártalanítja – jelentette ki a politikus. Emlékeztetett: évekkel ezelőtt, amikor épült a sétálóutca, a város ezt megtette azoknak a cégeknek, amelyek az adott területen működtek.

Hatalmas közlekedésfejlesztési programmal állt elő Grezsa István 1

Hozzátette, a taxisok részéről például már kérelem is érkezett hozzá, ugyanis a rengeteg kátyú sérüléseket okoz az autókon, ezért szeretnék, ha ők is részesülnének kárenyhítésben.

Az Andrássy úton már volt, aki üdvözölte a polgármesterjelölt kezdeményezését. Kissné Végh Ágnes, az ott lévő kisállatbolt tulajdonosa azt mondta, több vállalkozóval is beszélt már, és közösen jónak találják Grezsa István elképzelését, hiszen most valóban megnehezíti a mindennapjaikat az építkezés. Abban viszont bízik, hogy ha elkészül a villamosvasút, akkor nagyobb lesz a forgalmuk a most hátrányban lévő üzleteknek.

Kártalanítaná a tram-train nyomvonalán lévő vállalkozásokat Grezsa István 1