Programajánló: Nyitott Templomok Napja Vásárhelyen 3

Zenei műsorok, gyerekfoglalkozások, az iskolakezdés nehézségeiről szóló beszélgetés és toronymászás is várja az érdeklődőket szeptember 14-én a nyitott templomok napján Hódmezővásárhelyen, a Református Ótemplomban. A főtéri istenháza kapuit szombaton délután három órakor nyitják meg a betérők előtt, a Szentháromság Templom este hat órától szervez programok.

A Hódmezővásárhely – Ótemplomi Református Egyházközség évről-évre csatlakozik az Ars Sacra Fesztivál – Nyitott Templomok Napja országos programsorozathoz: szeptember közepén, egy délutánon a gyülekezet iskolái, pedagógusai és diákjai mutatkoznak be – a „Legyenek mindnyájan egyek” (Jn 17,21) vezérgondolat jegyében ‑ nemcsak a szülőknek, hanem a város kultúra iránt nyitott érdeklődőinek. A most szombati rendezvény egy zenés áhítattal kezdődik, melyen a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola és a Bethlen Gábor Református Gimnázium tanulói szolgálnak és a fenti mottó alapján hirdet igét a gyerekek által megfogalmazott gondolatokból Szabó Ákos intézményi lelkész. A két iskola jelenlegi és volt diákjainak koncertjén hegedűszó, orgonamuzsika, klarinét és szaxofon is felhangzik, majd 4 órától érdekes feladványokkal, kézműves programmal várják a kisebbeket a templomkertben. Izgalmas szelfipont nyílik az Ótemplom tövében: nemcsak a város legrégebbi épületét lehet háttérképnek megörökíteni, hanem 3D óriáspuzzle-ból fel is lehet építeni a háromszáz éves templomot és a rendezvény Facebook eseményéhez kérik a szerevezők a fotókat feltölteni. Az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola tanárai egy kötetlen beszélgetésre várják a szülőket, melynek témája az iskolakezdés lesz. Minden alkalommal nagy érdeklődés övezi a toronymászást: az idén délután öt órától lehet fellépcsőzni és gyönyörködni a kora esti, őszi panorámában.

Programajánló: Nyitott Templomok Napja Vásárhelyen

Az ótemplom mellett a belvárosi katolikus, Szentháromság Templom is szervez programokat e különleges szombati nap jegyében: a hat órai misét követően gregorián énekek csendülnek fel, valamint kiállítás és vetített képes előadás is várja a betérőket.

Programajánló: Nyitott Templomok Napja Vásárhelyen 1

Programajánló: Nyitott Templomok Napja Vásárhelyen 2