Íme a bizonyíték: az idősebbeknek sem kell félniük az elektromos rollerektől 7

Ez a jármű lendületbe hoz, megfiatalít és az ízületeket is kíméli – vallja a 66 éves Kosahuba Sára, aki a kipróbálás után azonnal szerelmes lett az új környezetbarát eszközbe.

Napról napra egyre többen pattannak az új elektromos rollerekre Hódmezővásárhelyen. Az innovatív és környezetbarát járműveket Grezsa István polgármesterjelölt választási irodájában, a Szent Antal utca 15. szám alatt bárki ingyen kikölcsönözheti egy órára, ha betöltötte a 14. életévét.

Az első nap, hétfőn szabályosan megrohamozták az eszközöket, míg kedden arról számoltunk be, hogy már Mártélyt is megjárták velük. Szerdán mi is kipróbáltuk őket, csütörtökön pedig egy 66 éves hölgy, Kosahuba Sára számolt be tapasztalatairól portálunknak.

Íme a bizonyíték: az idősebbeknek sem kell félniük az elektromos rollerektől 1

– Szerdán álltam rá először, és egyszerűen imádom. Ha vele közlekedem, kitisztul az elmém, megfiatalít és az ízületeimnek is kedvezőbb, mint a többi jármű – mondta Kosahuba Sára, aki egyáltalán nem tartja balesetveszélyesnek az elektromos rollert.

A hölgy a Tisza-partra is kigurult vele, valamint szerinte tökéletes és kézenfekvő eljutni vele a város egyik pontjából a másikba.

A választási irodában megtudtuk, az érdeklődők egyharmada középkorú vagy az idősebb korosztályhoz tartozik, például egy 76 éves bácsi is bérelt már egyet a héten. Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy a rollert elsősorban személyi közlekedésre találták ki, és nem arra, hogy bevásároljanak vele vagy egyéb eszközt szállítsanak rajta.

Íme a bizonyíték: az idősebbeknek sem kell félniük az elektromos rollerektől 2

Egyelőre 12 ilyen járművet használhatnak a vásárhelyiek, azonban Grezsa István bejelentette: amennyiben október 13-án bizalmat szavaznak neki az itt élők, akkor Európa legolcsóbban működtethető rollerflottáját telepítené a városba, azaz összesen 300 ilyen szerkezet állna a lakosok rendelkezésére.