Együttműködési megállapodást kötöttek a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a MÁV Zrt.

Együttműködési megállapodást kötöttek a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a MÁV Zrt., illetve a MÁV-START Zrt. szegedi székhelyű területi szervei. Az elsődleges cél a szervezetek szakmai munkájának keretében az egymást kölcsönösen segítő intézkedések összehangolása.

A felek szeptember 11-én találkoztak Szegeden. A megállapodást Dakos József rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, Géczi Lajos a MÁV Zrt. Biztonsági Főigazgatóság Területi Vasútbiztonság Szeged területi vasútbiztonság vezetője, Mondi Miklós a MÁV Zrt. Üzemeltetési Főigazgatóság Pályavasúti Területi Igazgatóság Szeged igazgatója, Huszár Zoltán a MÁV-START Zrt. Területi Személyszállítási és Vontatásszolgáltatási Igazgatóság Szeged igazgatója és Szilágyi Károly a MÁV-START Zrt. Területi Járműbiztosítási Igazgatóság Szeged igazgatója írta alá.

Együttműködési megállapodást kötöttek a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a MÁV Zrt. 1

A közös munka magába foglalja egyebek közt a vasúti létesítményeket, műtárgyakat, vasúti szerelvényeket veszélyeztető rongálások, lopások elleni fellépést; a balesetek megelőzését, kezelését; az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságának biztosítását. A felek azt is vállalták, hogy az eddigi gyakorlatot folytatva összehangolják szolgálati tevékenységüket, a jogsértő cselekmények felderítése, felszámolása érdekében rendszeresen egyeztetnek, illetve tájékoztatják egymást a bekövetkezett változásokról.

Forrás: police.hu