Mucsi László: a tram-train nem egy régi csattogó, sikoltó villamos lesz! 6

Egyre vonzóbbá teszi a szegediek körében az épülő tram-train Hódmezővásárhelyt. Erről Ádók Zoltán ingatlanszakértő beszélt a Rádió7-nek, aki elmondta, az utóbbi hónapokban a megyeszékhelyről érkezőingatlan-befektetők és szegedi családok kezdtek házakat és lakásokat vásárolni Vásárhelyen.

Szerinte a vevőket a gyors megközelíthetőség mellett az inspirálja, hogy a szegedi árakhoz képest 40-50 százalékkal kedvezőbben juthatnak itt lakáshoz. Hozzátette, a villamosvasút nyomvonalán ebből adódóan egyre érzékelhetőbb az ingatlan négyzetméterárak emelkedése. Ádók Zoltán kiemelte, a tram-train megállókhoz közeli ingatlanokra ez fokozottan igaz.

„Minden infrastrukturális beruházásnak értéknövelő hatása van az ingatlanokra. Azt azért tudni kell, hogy ezeket az ingatlanokat 4-5 éve fele ennyiért lehetett megvenni, vagy még olcsóbban. Látványos áremelkedés van, ez nem csak a tram-trainnek köszönhető, nyilván gazdasági hatásai is vannak. Viszont itt a nyomvonalon, a belváros, Bajcsy-Zsilinszky, Kistópart utcai lakásoknál az látható, hogy erősödnek az árak.” – fogalmazott Ádók Zoltán.

Foráás: Radio7.hu