Dübörög a Grezsa-kampány: reggeltől estig helyi közösségekkel egyeztet 1

Minél több javaslatot és észrevételt szeretne kapni Grezsa István, aki emiatt folyamatosan találkozik vásárhelyi közösségekkel. A polgármesterjelölt szerdán a Rádió 7 vendége volt, ahol az elektromos rollerekről, a hétfői viharkárokról és a kampányról is szó esett.

Grezsa István a Közös Nevezőbe is elektromos rollerrel érkezett, így értelemszerűen ez volt az első téma. A polgármesterjelölt ugyanis nemrég bejelentette: megválasztása esetén Európa legolcsóbban működtethető rollerflottáját telepítené a városba.

– Az ötlet onnan jött, hogy a tram-train környezetbarát beruházás mellé könnyen hozzáférhető, mindenkinek megfizethető és szintén zöld kiegészítő közlekedési eszközöket kell találnunk – ismertette a politikus. Hangsúlyozta: ugyan a programjában ezt jelentette be először, azonban nem ez a zászlóshajó, viszont jó jelképe annak, hogy milyen fiatalos, dinamikus, kreatív és jövőbe tekintő települést szeretne építeni a mostanival szemben.

Néhányan attól tartanak, hogy az elektromos rollerek balesetveszélyesek. Grezsa István ennek kapcsán elmondta, az európai statisztikák szerint az ilyen járművek jóval kisebb arányban okoznak baleseteket, mint például a biciklisek.

A járműveket ingyenesen lehet bérelni egy órára Grezsa István választási irodájában, a Szent Antal utca 15. szám alatt.

Dübörög a Grezsa-kampány: reggeltől estig helyi közösségekkel egyeztet

A műsorban szó esett a hétfői viharról is, ugyanis a kertvárosi óvodára egy hatalmas fa dőlt, ami károkat okozott. A polgármesterjelölt szerint világossá kell tenni, hogy ez nem kampánytéma, ugyanis ilyenkor mindenkinek össze kell fogni politikai nézetektől függetlenül. Ezért védte meg a polgármestert is, akit egyesek támadtak, mert nem intézkedett, nem szólalt meg azonnal az ügyben. Grezsa egyébként személy szerint két mérnököt kért fel, hogy mérjék fel az állapotokat, de ebből nem kíván politikai előnyt kovácsolni.

A Rádió 7 vendége ismét leszögezte: nem látja létjogosultságát egy nyilvános vitának a jelenlegi polgármesterrel, ugyanis úgy véli, az ilyen „iszapbirkózásokkal” nem lehet a békét helyreállítani a városban. – Emellett a polgármester olyan rágalmakkal illetett, hogy vitaképtelennek tartom – erősítette meg.

A polgármesterjelölt folyamatosan gyűjti a tapasztalatokat, amik rámutatnak arra: mindkét tábor és az ingadozók is megbékélésre vágynak. Ezért újjászervezésre és új fejezetre van szükség a város életében.

Grezsa István az elmúlt időszakban többek között sportolókkal, mezőgazdászokkal, vállalkozókkal is tárgyalt már, emellett a lakosoknak szobafórumokat tart, illetve hamarosan pedagógusi testülettel és állatvédőkkel is találkozik. Egy céghez munkásgyűlésre is meghívták, valamint hamarosan lakossági utcafórumokat hirdet, amiken bárki részt vehet.

– Gyakorlatilag reggeltől estig dübörög a kampány, hogy minél több javaslatot és észrevételt gyűjtsek a vásárhelyiektől – összegzett a politikus.

A közösségi médiában terjednek olyan hírek, amik szerint a polgármester plakátjait nemcsak a vihar tépte le, hanem különféle csoportok is megrongálják azokat. Grezsa István erre úgy reagált: nagyon elvakultnak kell lenni ahhoz, hogy valaki elhiggye, hogy nem egy ekkora vihar okozta mindezt.

– Őrizzük meg a méltóságunkat, és október 13-án ünnepeljünk, ugyanis minden választás a demokrácia ünnepe – javasolta még a műsorban.