A kertvárosi óvoda vezetője köszöni azt az összefogást, amit Vásárhely mutatott a vihar után

Patócsné Kőrösi Katalin a Facebookon mondott köszönetet azért a segítségért, amit a Kertvárosi Katolikus Óvoda kapott a vásárhelyiektől a hétfői vihar után. Az intézményre az ítéletidőben egy hatalmas fa dőlt, ami kárt okozott az épületben. A megsérült ovit mérnöki szemmel Mucsi László kertvárosi képviselőjelölt is áttekintette, és szakmai segítséget nyújtott a bajban.

„Óriási erőfeszítéssel folytatódott ma a tegnapi vihar miatt, az iskola udvaráról az óvodánkra zuhant fa eltávolítása. Az esti órákban a tűzoltók elhagyták a területet. Sajnos, elég jelentős a kár, a homlokzaton és az ablak alatti részen teljen felszakadt a burkolat. A tetőn a szigetelés összes rétegét felnyársalták a faágak elég sok helyen, ez a biztos beázáshoz vezet….

Ezen a ponton szeretnék még néhány dologra kitérni:

1. Elsőként is köszönöm mindenkinek, aki a természetes kíváncsiságát, érthető aggodalmát nem lépte túl, s a “katasztrófaturizmus” apropóján a fényképezéssel nem nehezítette a lelkileg egyébként is nehéz helyzetünket.

2. Hálásan köszönöm MUCSI LÁSZLÓ azonnali és mai segítségét, statikai értékelését, stratégiai javaslatát.

3. Köszönettel tartozunk azoknak a családoknak, akik a segítségüket azonnal felajánlották!! Toleranciájukat, türelmüket a körülmények elviseléséért.

4. A Kertvárosi bölcsi vezetésének is hálával tartozunk a technikai segítségért, mellyel a hétköznapi életünk megkönnyítését biztosítják számunkra.

5, Köszönöm szépen Németh László plébános atya közreműködését, segítségét!!

6. Megható érzés, hogy az ökumené túllép a januári egy héten: Bán Csaba Nagytiszteletű Úr és kedves felesége Bánné Zsófia segítségüket ajánlották, lelkiekben támogattak, a református Ótemplom részéről.

7, Kollégáim kérés nélküli segítségnyújtása felbecsülhetetlen kincs!

8, Köszönjük szépen Polgármester Úr érdeklődését.

9. Végezetül, de ELSŐSORBAN: Szavakkal nehéz kifejezni a katasztrófavédelem tűzoltóinak a fáradtságot, időt nem kímélő munkáját. Higgadtságuk, fegyelmezettségük példaértékű lehet sokak számára!

Holnap a fa feldolgozására kerül sor, szocialis tűzifa lesz belőle.

Ezt követően reményeink szerint a felújítás is elkezdődhet, s visszatérhetünk a megszokott élethelyzetünkbe!”  – írta a közösségi oldalán Patócsné Kőrösi Katalin óvodavezető.

Mucsi László, a Szeretem Vásárhelyt kertvárosi képviselőjelöltje mérnökként felmérte a helyzetet, és lapunknak úgy nyilatkozott: az épület vasbeton gerendáinak köszönhető, hogy az óvodán nem keletkezett nagyobb kár. Erről bővebben ITT számoltunk be.

A balesetről pedig ITT tekinthet meg fotókat.

Borítókép: Facebook