Rádőlt egy hatalmas fa a kertvárosi óvodára!

A Kertváros képviselőjelöltje mérnökként megtekintette, hogy a hétfői vihar során kidőlt fa mennyire rongálta meg a Hóvirág utcai óvoda épületét.

Futótűzként terjedt a hír hétfőn: a tomboló vihar kidöntött egy fát a kertvárosi iskola udvarán, ami a mögötte lévő óvodára dőlt. A gyerekek a délutáni pihenőjüket töltötték, amikor a baleset történt.

Kedd reggel Mucsi László, a Szeretem Vásárhelyt kertvárosi képviselőjelöltje is felmérte a helyzetet. A mérnök – aki korábban 27 évig dolgozott a városháza városfejlesztési irodáján – lapunknak elmondta: szerencse, hogy az óvoda vasbeton gerendákból épült, ugyanis ennek köszönhetően a kicsavarodott fa komoly szerkezeti kárt nem okozott.

A hét embere: Mucsi László számára a munka igazán édes teher 1

– A nemesvakolat, a homlokzat hőszigetelése és a tető vízszigetelése sérült meg, a kéregpanel és az áthidaló felett valószínűleg repedés történt. Azt, hogy a helyreállítás mennyibe kerül, nem lehetett megállapítani, mivel a fa még az épületen feküdt – fejtette ki a szakember.

Hozzátette, megnyugodhatnak a gyerekek és a szülők, ugyanis komolyabb probléma nem merül fel, de mivel jön az ősz és a rossz idő, ezért a tető javítását minél hamarabb meg kell kezdeni.