Már Mártélyt is megjárták az elektromos rollerekkel

A kerékpárral sem megyünk 50-nel vagy 60-nal. Az elektromos rollerrel sem kell hasítani. Meg kell tanulni közlekedni velük, és akkor nagyon biztonságosak” – kezdte az értékelést Nagy Benjámin, akit arról kérdeztünk, hogy mik az eddigi tapasztalatok az Elektromos Roller Programmal kapcsolatban.

Az Elektromos Roller Program reklámarca elmondta, hogy – bár akadt, aki megkérdőjelezte a rollerek biztonságát – ezek a közlekedési eszközök nagyon biztonságosak, ha rendeltetésszerűen közlekedünk vele. „A kerékpárokkal sem hajtunk szélvész sebességgel, így ezekkel sem kell” – tette hozzá Benjámin.

Sőt, az elektromos rollerek talán még a kerékpároknál is biztonságosabbak, hiszen bármi probléma adódik, csak gyors leugrunk róla, és nem esik bajunk – ellentétben a biciklivel, amiről nem lehet „csak úgy” leugrani. „Egy sima, lábbal hajtós rollerhez képest pedig sokkal biztonságosabb ez az elektromos, mégpedig azért, mert ezen van fékkar. Míg a hagyományoson hátul lábbal kell rálépni a „fékre”, úgy ezen ezeken kézzel kell meghúzni a féket, és így biztosan nem billenünk ki az egyensúlyunkból” – fogalmazott Nagy Benjámin.

Már Mártélyt is megjárták az elektromos rollerekkel 1

Rengetegen próbálták már ki a két nap alatt az elektromos rollereket, és eddig sosem volt még probléma a biztonsággal. Olyan is akadt, aki Mártélyra látogatott ki, és gond nélkül megjárta az utat. A rollereket úgy tervezték, hogy 25-30 kilométert kibírjanak egy töltéssel, azonban ha lemerülnek, akkor sem kell kétségbe esni, hiszen lábbal még akkor is tudjuk hajtani.

Már Mártélyt is megjárták az elektromos rollerekkel 2

Az elektromos rollereket ingyenesen lehet bérelni Grezsa István választási irodájában, a Szent Antal utca 15. szám alatt.