Hétvégén rendezik Vásárhelyen az I. Retro Batyus Kőfalparty-t 2

Szeptember 14-én megrendezik az I. Retro Batyus Kófalparty-t Vásárhelyen!

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ és a Kertvárosi Olvasókör közösen rendezi meg szombaton az Európa Parkban az I. Retro Batyus Kőfalparty-t.

Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ igazgatója mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az Európa Park a Kertvárosban és a Tarján városrészben élők számára egyaránt egy kiváló találkozási pont, ugyanis képes összefogni és megmozgatni a közösség apraját-nagyját. Éppen ezért hangsúlyozta, hogy a szervezők kérése a résztvevők irányába nem más, mint, hogy szeptember 14-én takaróval és piknikkosárral érkezzenek az eseményre, és tegyék ezzel is még családiasabbá a hangulatot.

Az által pedig, hogy mindenki meg tudja osztani másokkal finomságait, a közös evés-ivás egy remek kapcsolatépítő tevékenységé válhat. És nem utolsó sorban mindenki koccinthat egyet a Kertváros létrejöttének 40. évfordulójára is, minek okáért az egész délután a retro életérzés jegyében telik majd.

Kiemelte, hogy lesz rock and roll bemutató, gombfoci bajnokság, diafilmvetítés, interaktív mesejáték és persze sok-sok zene is.

Elmondta, hogy a „Kőfalparty” pályázati forrásból valósul meg, ugyanis Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata – konzorciumban a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ, Bessenyei Ferenc Művelődési Központtal – 150 millió forint értékben, Európai Uniós támogatást nyert a helyi közösségek kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztésére és a közösségi szerepvállalás erősítése érdekében. A projekt a TOP-6.9.2-16-HM1-2017-00001 „A helyi identitás és kohézió erősítése Hódmezővásárhelyen” címet kapta, amelynek megvalósítási ideje 2022-ig terjed.

Hétvégén rendezik Vásárhelyen az I. Retro Batyus Kőfalparty-t 1

Hozzátette a BFMK szakmai vezetésével megvalósuló projekt egy közösségfejlesztő, közösségépítő program. Célja, hogy a városban élők saját közösségükben kulturális és szabadidős programokat, családias hangulatú rendezvényeket valósítsanak meg, és ezzel egy élhetőbb lakókörnyezetet teremtsenek meg. A projekt keretében dolgozó közösségfejlesztők már időben felmérték a vásárhelyiek igényeit, ezért a felmerülő ötleteket és javaslatokat egy kérdőív formájában több mint négyezer háztartásba eljuttatták. Kiértékelésük már májusban megtörtént, minek után összeállt a végleges program, vagyis a következő három évre szóló Cselekvési Terv.

Hétvégén rendezik Vásárhelyen az I. Retro Batyus Kőfalparty-t

Ennek fejében aztán június óta már több színes program megvalósult. Például: a Bodzási Nap, a Kishomoki Szomszédoló, vagy a Csúcsi Aratóünnep. Ugyanakkor megújult a Nap utcán és a Hódtóban található bmx és kerékpáros pálya is. Ebbe a sorba illeszkedik a I. Retro Batyus „Kőfalparty” és a szeptember 21-én esedékes Rolling Show is.

A közösségépítő programok listája az erre a célra összegyűjtött webes felületen is böngészhető. A weboldal elérhetősége: www.vasarhelyikozossegek.hu

Az esemény rossz idő esetén elmarad és egy másik időpontban kerül megrendezésre.