Megrohamozták az elektromos rollereket Vásárhelyen!

Mától ingyenesen kölcsönözhetők az elektromos rollerek Hódmezővásárhelyen, a Szent Antal utca 15. szám alatt. A délelőtt folyamán nagy érdeklődés mutatkozott a városban forradalmian új közlekedési eszközök iránt. Nemcsak fiatalok, hanem felnőttek, sőt, egy 76 éves bácsi is kipróbált egy ilyen járművet!

Grezsa István polgármesterjelölt választási irodája 9 órakor nyitott: az első percekben már ketten érdeklődtek a rollerek iránt, amiket október 13-ig bárki ingyenesen bérelhet, ha betöltötte a 14. életévét.

Megrohamozták az elektromos rollereket Vásárhelyen! 1

Mint megtudtuk, középkorú vásárhelyiek voltak az elsők, akik a környezetbarát járműre pattantak, majd ottjártunkkor lyukas tanórát élvező diákcsapat, valamint egy 76 éves bácsi is úgy gondolta, hogy kipróbálja az elektromos járművet.

Megrohamozták az elektromos rollereket Vásárhelyen! 4

A kölcsönzés egy órára szól, és egy bérleti szerződést írnak hozzá. A biztonságos közlekedés elősegítéséhez bukósisak és láthatósági mellény is jár, de fontos hangsúlyozni, hogy mindenki a saját felelősségére használhatja az eszközöket.

Megrohamozták az elektromos rollereket Vásárhelyen! 14

A roller 25 km/h csúcssebességre képes és egy töltéssel 30 kilométert lehet vele megtenni. Természetesen csengő, fék és lámpa is van rajta.

Megrohamozták az elektromos rollereket Vásárhelyen! 8

Grezsa István a múlt hét végén jelentette be: a közlekedésfejlesztési programjának egyik eleme az Elektromos Roller Program, és ha az önkormányzati választáson bizalmat kap a lakosoktól, akkor Európa egyik legolcsóbban működtethető rollerflottáját szeretné idetelepíteni, azaz 300 ilyen eszközt hozna a városba. Jelenleg 12 jármű áll a vásárhelyiek rendelkezésére.

Elektromos rollerekkel lendítené fel a vásárhelyi közlekedést Grezsa István 11

Érdeklődni a Szent Antal utca 15. szám alatt lehet hétfőtől csütörtökig 9 és 17 óra között, illetve pénteken és szombaton 9 és 12 óra között. Telefonon a 0670/629-93-92-es számot lehet hívni, valamint a polgármesterjelölt Facebook-oldalát is lehet böngészni információkért.

Megrohamozták az elektromos rollereket Vásárhelyen! 11

Megrohamozták az elektromos rollereket Vásárhelyen! 15

Megrohamozták az elektromos rollereket Vásárhelyen! 10 Megrohamozták az elektromos rollereket Vásárhelyen! 5 Megrohamozták az elektromos rollereket Vásárhelyen! 3 Megrohamozták az elektromos rollereket Vásárhelyen! 2 Megrohamozták az elektromos rollereket Vásárhelyen! 12 Megrohamozták az elektromos rollereket Vásárhelyen! 6

Fotók: Gémes Sándor