Családbarát szülészetek kialakításával növelhető a gyermekvállalási kedv

Szerdán délután 3 órakor indulnak az Egészséges Vásárhely program új csoportfoglalkozásai: „Babát várunk! – Várandósok felkészítése a gyermekszületésre és nevelésre” címmel.

Fuszkó Zita, az EVP Egészségfejlesztési Irodájának mentális egészségfejlesztő pszichológusa a Rádió 7-nek elmondta, hogy a 12 fősre tervezett csoport összesen 6 alkalommal, hetente szerdánként találkozik majd.

Közlése szerint a foglalkozásokon nemcsak az édesanyák tudhatnak meg többet arról, hogy például hogyan előzhetik meg a szülés utáni depressziót, de a leendő apukáknak is segítenek abban, hogyan ne érezzék magukat feleslegesnek az új jövevény érkezésének első időszakában, az anya és gyermek látszólag megbonthatatlan kettősében. A csoporthoz ma és holnap még lehet csatlakozni az EVP elérhetőségein.

Fuszkó Zita erről részletesen így beszélt: „Ez a foglalkozás előzetes jelentkezéshez kötött. Ezt akár személyesen is megtehetik, ha a kórház L épületében megkeresnek bennünket, itt található az Egészségfejlesztési Iroda, a másik opció, ha valaki szeretne e-mailt írni nekünk, az efi-hodmezovasarhely@evp.hu – n teheti ezt meg, vagy akár telefonon is jelezheti a részvételi szándékát a 06-62-532-368-as telefonszámon.”

Forrás: radio7.hu
Fotó: Illusztráció