Krupiczer Ferenc

Csak azt nem értjük, miért kellett ezt titkolni, mikor bátran és büszkén fel lehetne vállalni.

Korábban megírtuk, a jelenleg legerősebb ellenzéki politikai alakulattal, Gyurcsány Ferenc pártjával, az EP-választáson figyelemreméltó 16 százalékos támogatottságig menetelő DK-val kötötte első választási szövetségét Vásárhely polgármestere az őszi önkormányzati választásra.

Minderről Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke, egyben makói polgármesterjelöltje számolt be közösségi oldalán. Úgy fogalmazott, „a Demokratikus Koalíció megállapodott Márki-Zay Péterrel, hogy Hódmezővásárhelyen nem indít önálló jelölteket. A város jelenlegi és reményeink szerint jövőbeni polgármestere elfogadta az általunk javasolt jelölt személyét.”

Különös módon sem Mucsi, sem Márki-Zay nem árulták el a sajtó érdeklődésére, ki a Gyurcsány-párt küldöttje a csapatban – melyet Havránek Ferenc korábbi városatya, az Európa Baloldal elnöke „a DK kihelyezett tagozatának” minősített –, ám ez mára kiderült.

Krupiczer Ferenc

A DK Makó ugyancsak a közösségi médiában osztotta meg a napokban, hogy Vásárhely és Makó térségében is terjesztik már a pártlap, a DK Hírek legfrissebb számát, melynek címlapjáról Dobrev Klára EP-képviselő köszönti az olvasókat, s melyben külön mutatják be támogatottjaikat. Így önálló cikket szentelnek Makón például Mucsi mellett Török Miklósnak, míg városunk esetében Krupiczer Ferencnek, akiről az írásból kiderül az is, részt vesz a párt oktatási kabinetjének munkájában. Mindez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy Gyurcsány Ferencék helyi embere Krupiczer, akinek képviselőjelöltségét javasolták, illetve kérték a jelenlegi polgármestertől.

A többi balliberális formációt messze leköröző DK képviselőjelöltjének lenni a jelenlegi ellenzéki térben korántsem szégyen, sőt. Így hát nem értjük, miért kellett ezt titkolni, amikor bátran és büszkén fel is lehetne vállalni, hogy egy politikus a jelenlegi legerősebb, legtámogatottabb ellenzéki párt értékrendjét vallja, és annak támogatását élvezi.

Fotók: Facebook/Krupiczer Ferenc, illetve DK Makó