Aláírásgyűjtés közben kapott békejobbot Daru Árpád

Közel két évig tartó hűvös viszony után kötött békét Daru Árpád, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület belvárosi képviselőjelöltje. Ez alátámasztja eddigi álláspontját: a közösségi média rombolja, a személyes találkozás építi a közösséget.

Daru Árpád, a Belváros képviselőjelöltje már többször hangoztatta, hogy a közösséget élőben, személyes kapcsolatokon keresztül kell építeni, és nem a közösségi oldalak virtuális, álságos, képmutató világában. A Facebookon tapasztalható széthúzásnak, ellenségeskedésnek nyoma sem volt pénteken, amikor a Szeretem Vásárhelyt jelöltje nyakába vette a Belvárost, hogy támogató aláírásokat gyűjtsön. Sőt, két év után békejobbot nyújtottak egymásnak egy hölggyel, akivel eddig nem ápoltak túlzottan jó viszonyt.

Aláírásgyűjtés közben kapott békejobbot Daru Árpád 1

Daru Árpád korábban a Lehel utcán lakott, ahol egy hölggyel nem sikerült megtalálni a közös hangot. Pénteken azonban az egyik lépcsőházban találkoztak. Az asszony távozott az épületből, majd pár perc múlva visszasietett, hogy szeretné támogatni a jelöltet az aláírásával. Az örömmel fűszerezett meglepettség után Daru Árpád beszélgetésbe elegyedett a nénivel, majd két év után békejobbot nyújtottak egymásnak. „Ezért pártolom az élő beszélgetéseket és a személyes találkozásokat. Ha most nem jövök el, és jelenek meg hús-vér valómban, nem ismerjük meg egymást szemtől szemben, és nem kötünk békét” – fogalmazott a jelölt.

A Lehel utcán szinte mindenki örömmel fogadta a Szeretem Vásárhelyt jelöltjét, aki a támogatói aláírások begyűjtése után sem távozott sietve. Mindenkivel hosszasan elbeszélgetett, és érdeklődött, hogy min kellene változtatni, melyek a körzet legégetőbb gondjai. Az egyik lakos a fűnyírásra panaszkodott: ez a környék is elhanyagolt, amiért az itt élők az önkormányzatot hibáztatják. Mint mondta, a fűnyíró munkásnak egy kis pénzt is adott, hogy levágja a gazt, azonban a munkás angolosan távozott, a gaz pedig maradt.

Aláírásgyűjtés közben kapott békejobbot Daru Árpád 2

A Lehel utcai lakók egyöntetűen panaszkodtak a város jelenlegi vezetésére és a polgármesterre. Véleményük szerint nincs rendben, hogy a város első embere miniszterelnök szeretne lenni, és járja az országot, miközben Vásárhelyt láthatóan elhanyagolja.