Őszelő Hagyományőrző Fesztivál

Ma tartják az Őszelő Hagyományőrző Fesztivált a Tájháznál, ahová már a délelőtti órákban sok család ellátogatott. Nem is csoda, ugyanis az előző évszázadok elevenednek meg előttünk és megtekinthetjük, őseink milyen fegyvereket használtak a harcok során.

Az egész napos program a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ és a Hagyományőrző Pálffy Huszár Egyesület szervezésében jött létre. Ennek megfelelően a régi huszárvilággal kapcsolatos eszközöket és fegyvereket tekinthetik meg az érdeklődők.

Délelőtt tábori életkép is megelevenedett a látogatók előtt, akiknek a huszárok is tartottak bemutatót. A gyerekeket kézműves foglalkozás várja, valamint egy menetlevelet kaphatnak, amivel 12 állomást járhatnak végig. Azok, akik sikeresen megoldják az állomásokon kapott feladatokat, ajándékokban részesülnek.

A nap egyik legérdekesebb jelenete, a toborzó 14 órától veszi kezdetét. Ennek során élő zenével megfűszerezve és a legkülönbözőbb táncosokkal felvezetve kerítik elő a jövő tiszteletbeli huszárait.

Délutántól koncertekkel is szórakoztatják a közönséget. A program itt olvasható:

Ágyú, kard, puska - kisebb időutazást élhetünk át a Tájháznál

A rendezvény „A helyi identitás és kohézió erősítése Hódmezővásárhelyen” című projekt részeként jött létre.

Őszelő Hagyományőrző Fesztivál

Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...