Klauzálos kisdinnyék nagy kalandjai 1

Vidámság, móka, csapatépítés, lekváros kenyér – ma rendezték meg a Klauzál Gábor Általános Iskola 5. osztályosainak avatóját – számolt be a Vásárhely24.

Már évek óta hagyomány az intézményben, hogy egy beavató eseményen köszöntik a felső tagozatosokat.

“Az iskola két telephelyen működik, a Nádor utcán az alsó tagozatosok vannak, így, amikor felsőbe lépnek a gyerekek, teljesen új helyszínen, új közegben folytatják tanulmányaikat. A beilleszkedést segítve rendezik meg a “Kis dinnyék délutánját”, amelynek során játékos feladatok várnak az “új” diákokra. Ezekben segítségükre vannak régi és új osztályfőnökeik is” – tudta meg a lap Miklós Anikó intézményvezetőtől. “Nagyon élvezik ezeket a rendezvényeket a gyerekek, mindig meghívjuk a szülőket is” – tette hozzá.

Csapatindulók, sorversenyek és mókás feladatok tarkították a délutánt. Köztük az egyik legviccesebb – és talán a legnehezebb is – a lekváros kenyér evés volt. Ezt kéz nélkül kellett végrehajtani a vállalkozó kedvűeknek.

De volt zizi-válogatás is színek szerint, és “bekötött szemmel joghurt evés”.

Klauzálos kisdinnyék nagy kalandjai

A zsűri értékelése alapján egy sorrend is kialakult, de mindenki kapott ajándékokat.

Tavaly ilyenkorra már véget ért a dinnyeszezon, idén azonban még bőven tart, ezért, az esemény nevéhez híven 3 nagy, gyönyörű dinnyét is kapnak a diákok a program végén, amit együtt fogyaszthattak el.

Forrás és fotók: vasarhely24.com