Elektromos rollerekkel lendítené fel a vásárhelyi közlekedést Grezsa István 11

Egy új, korszerű, európai eszközzel: elektromos rollerekkel színesítené a közlekedést Hódmezővásárhelyen Grezsa István, aki a tram-train beruházást egészítené ki ezzel. A polgármesterjelölt hétfőtől lehetőséget biztosít arra, hogy a városban élők kipróbálhassák a környezetbarát járműveket.

– A vásárhelyi közlekedésben nagyon fontos mérföldkő lesz a tram-train, ami 2021 szeptemberében indul el Vásárhely és Szeged között. Ennek kapcsán az egész város közlekedését át kell gondolnunk – kezdte mai sajtótájékoztatóját Grezsa István, aki a polgármesteri programját több részben mutatja be a lakosoknak. Elsőként a közlekedésfejlesztési elképzeléseinek egyik elemét ismertette.

Elektromos rollerekkel lendítené fel a vásárhelyi közlekedést Grezsa István 4

A zöld és lendületes Elektromos Roller Programmal színesíteném a közlekedést, ami a fiatal és az idősebb korosztálynak egyaránt új lehetőséget biztosít. Európa egyik legolcsóbban működtethető rollerflottáját szeretném idetelepíteni, azaz 300 ilyen eszközt szeretnék a városba hozni – jelentette ki a politikus. Hozzátette, a program a tram-trainnel egy időben kezdődne meg, azonban ha októberben bizalmat kap a lakosoktól, a próbaüzem hamarosan elindulna.

Grezsa István szerint fel kell mérni, hogy a vásárhelyiek körében mekkora igény mutatkozik erre, ezért 12 ilyen eszközt már hétfőtől ingyenesen bérelhetnek az itt élők. Ezt október 13-ig regisztrációval bárki megteheti, hogy kipróbálja a környezetbarát, csendes és könnyen kezelhető járműveket.

Elektromos rollerekkel lendítené fel a vásárhelyi közlekedést Grezsa István 8

A polgármesterjelölt hangsúlyozta: Vásárhely kerékpáros város, ezért nem azt szeretné elérni, hogy a rollereket a biciklik helyett, hanem azok mellett használják. A település belterületén 32, míg a külterületén 50 kilométernyi kerékpárút található, és a Modern Városok Program keretében újabb 117 kilométernyi építésére lenne lehetőség. Ez hozzásegítene ahhoz, hogy még népszerűbbek legyenek az elektromos rollerek.

A kezdeményezés egyik legnagyobb reklámarca Nagy Benjámin, aki elmondta, az eszközöket csak 14 éven felüliek használhatnak, és ajánlott a bukósisak viselete.

Elektromos rollerekkel lendítené fel a vásárhelyi közlekedést Grezsa István 6

– A járművek csúcssebessége 25 km/h, és egy töltéssel 30 kilométer tehető meg. Hétköznap fél napra, míg hétvégén egész napra lehet kölcsönözni a rollereket Grezsa István választási irodájában, a Szent Antal utca 15. szám alatt. A bérlés ideje később igény szerint alakul – ismertette Nagy Benjámin.

Érdeklődni a választási iroda telefonszámán és Grezsa István Facebook-oldalán lehet.

Elektromos rollerekkel lendítené fel a vásárhelyi közlekedést Grezsa István 7Elektromos rollerekkel lendítené fel a vásárhelyi közlekedést Grezsa István 2Elektromos rollerekkel lendítené fel a vásárhelyi közlekedést Grezsa István 3 Elektromos rollerekkel lendítené fel a vásárhelyi közlekedést Grezsa István 5  Elektromos rollerekkel lendítené fel a vásárhelyi közlekedést Grezsa István 9 Elektromos rollerekkel lendítené fel a vásárhelyi közlekedést Grezsa István 13

Fotók: Gémes Sándor