Erzsébeti Olvasókör

Tényleg nincsenek szavak arra a gazdátlanságra, elhanyagoltságra és rendetlenségre, ami az Erzsébeti Olvasókör épületét jellemzi. Ez minden bizonnyal maga az apokalipszis!

„Felháborító, hogy mennyire nem figyelnek oda az illetékesek a szebb napokat is látott Erzsébeti Olvasókörre! Ennyit jelentenek az önkormányzatnak a külterületek, ennyit érnek a külterületen élők?” – tette fel a kérdést az a környéken élő olvasónk, akitől több egészen megdöbbentő és felkavaró fényképfelvételt kaptunk az Erzsébeti Olvasókörről.

Az épület körül teljes a káosz (jobb bele sem gondolni, mi lehet belül). A falak bevizesedtek, több ponton mállik a vakolat, a kerítés számos helyen összedőlt, mindenütt a szabadon burjánzó gaz az úr, mely hol embernagyságú, hol „csak” derékig ér. A növényzetet jól láthatóan nem gondozzák, arra és úgy nőhet, szaporodhat, amerre és ahogy neki tetszik. A fotókat küldő olvasónk szerint ép ésszel ugyan felfoghatatlan egy megyei jogú városban, de mégis ez a helyzet: az idei évben még egyszer sem(!) nyírták le itt a füvet, a gazt, nem tették rendbe a növényzetet, illetve magát az épület környezetét.

„Épp akkora a gaz, mint a gazdája…” – utalt a helyi lakos a városvezetés felelősségére, pontosabban inkább felelőtlenségére, hozzátéve: „A kutya se törődik ezzel az épülettel, legfeljebb az a szegény macska, mely megpróbál itt túlélni…”

Erzsébeti Olvasókör

Azt már mi jegyezzük meg, az ügy pikantériája, hogy hivatalosan ez az Erzsébeti Olvasókör kapta az idén „kezelésébe” a szikáncsi közösségi ház épületét is, ennek keretein belül kellene működnie az ottani olvasókörnek. Emlékezetes, mekkora felháborodás tört ki Szikáncson, amikor az ott élők többségének megkerülésével, az Ács Lajos utcai épületet 2007 óta tisztességesen, korrektül használó és működtető helyi részönkormányzat helyett az önkormányzat egy olyan civil szervezettel kötött szerződést, melynek nem is volt szikáncsi címe, nem is volt bejegyezve, s mely egyben – úgymond – az Erzsébeti Olvasókörért is felelős (és e minőségében sokak szerint amúgy sem folytatott semmiféle érdemi tevékenységet). A szikáncsiak tiltakozása nem hatotta meg a városvezetést, mely erőből végigvitte akaratát, így került a helyi olvasókör és a közösségi ház is tulajdonképpen az Erzsébeti Olvasókör „fennhatósága” alá. Az alá a szervezet alá, mely – mint a képek bizonyítják – saját portáján sem képes rendet tartani…

Valami felbosszantotta? Valami bántja? Panaszkodjon, írja meg, ha valami nem tetszik, valami botrányosra, valami elkeserítőre, valami szomorúra vagy éppen valami örömtelire bukkan Hódmezővásárhelyen vagy térségében! Email-címünk: szerkesztoseg@promenad.hu, valamint nyitva áll Panaszládánk is!

Erzsébeti Olvasókör

Erzsébeti Olvasókör

Erzsébeti Olvasókör

Erzsébeti Olvasókör

Erzsébeti Olvasókör

Erzsébeti Olvasókör