Lassan könnyebb bejutni Fort Knoxba, mint a vásárhelyi Hivatalba

A Fidesz hódtói képviselőjelöltje csütörtök délelőtt leadta a Választási irodán a szövetségük listás helyeinek névsorát. Azonban amit a Polgármesteri Hivatalban tapasztalt, az nonszensz. Felháborodásának hivatalos Facebook oldalán adott hangot. Mint írja: lassan könnyebb bejutni Fort Knoxba (katonai erődítmény az Amerikai Egyesült Államokban – a szerk.), mint a vásárhelyi Hivatalba.

Délelőtt leadtam a Választási Irodán, a szövetségünk listás helyeinek névsorát. A röntgenkaput és a testüregi motozást ugyan (még) nem vezették be, de alaposan kifaggatott az ügyfélirányító kis hölgy, hová szeretnék bejutni és kihez. De spongyát rá, végül is bejutottam!👍Inkább érdekes az az eljárási mód, mellyel kapcsolatos panaszt aláírásgyűjtés közben hallottam, itt a Hódtóban.

Miután kb. két hete Grezsa István polgármesterjelölt bejelentette, hogy amennyiben megválasztják, megszünteti ezt a teljesen felesleges és értelmetlen procedúrát a Hivatalba belépéssel kapcsolatban. A Nagybetűs Szakértelem irányítása alatt álló (sokszor a szó szoros értelmében) Hivatal, ismét olyan átszervezésbe kezdett, melytől egy közepesen kulturált afrikai faluban is hetekig sírna az Adatvédelmi Hatóság biztosa. Kitalálták, hogy most már nem a portás, hanem egy ügyintéző fogja a lépcső alján eligazítani a lakosságot. A panaszos elmondta, hogy ott, mindenki füle hallatára kellett megmondania, melyik irodába szeretne menni és milyen ügyben! Ezután az ügyintéző nagy nehezen felhívta telefonon az adott irodában az illetékest, onnan kijött egy másik hivatalnok – ami persze percekig tartott – majd ahelyett, hogy legalább az ügyfelet bekísérte volna az irodára, ahol a tényleges ügyintézés történni szokott, ott a lépcső alján, a folyosó közepén próbált meg eljárni a panaszos dolgában! Természetesen az emberek jöttek-mentek, így elég sokan hallották, hogy ez a hölgy mi járatban kereste fel a Polgármesteri Hivatalt, mit szeretet volna ott elintézni! Gondolom ezzel alig-alig sérültek a hölgy adatkezeléssel kapcsolatos jogai. És immár büszkén várhatjuk az Adatvédelmi Hatóság Elnökének díszoklevelét, melyben gratulál e végtelen kreativitáshoz, mellyel megcélozták a legszervezetlenebben és legtörvénytelenebbül működő Hivatal citromdíját a magyar közigazgatásban. Magyarán, Szakértő polgármesterünk irányításával, az eddig esetlegesen meglévő, kis szabálytalanságokból csináltak egy sokkal nagyobbat. Persze az sem kizárható, hogy én értem félre az ilyen csoportos ügyintézésben rejlő lehetőségeket. Lehet ez már az első lépés abba az irányba, mikor nem is kellenek ügyintézők, hanem a lakosok egymás ügyeit bírálják el az aulában közfelkiáltással. Tudják: Szakértelem, Becsület, Bátorság. Még 39 napig tart a liberális kísérlet! (Figyelem! A mellékelt fényképen nem két fekete búrás űrlény beszélget, hanem az ügyfélirányító az ügyféllel, csak a hölgyeket szerettem volna felismerhetetlenné tenni! Ezen a csomóponton szokott feltorlódnia forgalom, mikor egyszerre többen akarnak valamilyen ügyben eljárni. A másik fotón pedig maga az ügyfélfogató tér látható, bájos ravatalozói szalaggal elkerítve, mely alatt – ahogy hallottam – a leleményesebb ügyfelek simán átkommandózzák magukat. Amennyiben nem akarnak belebonyolódni a csoportos ügyfélfogadás kalandjaiba az asztal előtt)” – írta a közösségi oldalán.