„Hogy mindenkinek jó legyen!” – Rapcsák Katalin is házról házra járja a körzetét

Nap mint nap érdekes és értékes észrevételekkel, javaslatokkal gazdagodik Rapcsák Katalin, miközben a tabániakkal és a kincses-telepiekkel találkozik. A Szeretem Vásárhelyt képviselőjelöltje szerda délután az Agyag utcán gyűjtötte a támogató aláírásokat, és kérdezte a lakosokat arról, hogy mitől lehetne jobb a környék.

„Borzasztó ez a sárdobálás, ami itt van. Mi aktív társadalmi életet élünk, és látjuk, mennyire megosztott a város” – mondta az egyik Agyag utcai lakos, miután Rapcsák Katalin szerda délután becsengetett hozzá, és arról érdeklődött, mi a legnagyobb probléma a településen.

A tabáni és kincses-telepi képviselőjelölt ugyan már összegyűjtötte az induláshoz szükséges aláírásokat, azonban továbbra is ajtóról ajtóra kopogtat, hogy megismerje, mivel tehetné jobbá a városrészt.

„Hogy mindenkinek jó legyen!” – Rapcsák Katalin is házról házra járja a körzetét 5

Mint kiderült, egy utcában élő kislány a kora miatt még nem szavazhat, azonban nagyon szimpatikus neki Rapcsák Katalin. Ennek oka, hogy kiválóan rajzol, és mikor a család elmondta neki, hogy a jelölt régóta művészettel foglalkozik, máris a szívébe zárta.

„Aki odakerül, az próbálja meg úgy csinálni, hogy mindenkinek jó legyen” – érkezett egy idős úrtól a válasz arra a kérdésre, hogy az októberi választás után mit kellene tennie az új városvezetésnek. Emellett természetesen a már sokat említett városüzemeltetési problémák is előkerülnek egy-egy ilyen látogatás során, például az elhanyagoltság és a gazdátlanság, amire úgy tűnik, hosszú ideje nincs gyógyír a városban. Amit érthető módon rosszul viselnek az itt élők, hiszen a rossz utak és járdák, a burjánzó gaz és a hegyekben álló szemét az ő mindennapjaikat keseríti meg.

„Hogy mindenkinek jó legyen!” – Rapcsák Katalin is házról házra járja a körzetét 10

Ezenkívül a tehetséggondozásról, hagyományápolásról és az olvasókörök helyzetéről is szó esett a beszélgetések során.

Rapcsák Katalin lapunknak elmondta, a tabáni és kincses-telepi választókörzetben összesen 2500-an élnek, és az a célja, hogy minél több emberrel találkozzon az elkövetkezendő hetekben, és mindenki érdekeit képviselje majd a közgyűlésben.

„Hogy mindenkinek jó legyen!” – Rapcsák Katalin is házról házra járja a körzetét 7 „Hogy mindenkinek jó legyen!” – Rapcsák Katalin is házról házra járja a körzetét 1 „Hogy mindenkinek jó legyen!” – Rapcsák Katalin is házról házra járja a körzetét 2 „Hogy mindenkinek jó legyen!” – Rapcsák Katalin is házról házra járja a körzetét 3 „Hogy mindenkinek jó legyen!” – Rapcsák Katalin is házról házra járja a körzetét 4 „Hogy mindenkinek jó legyen!” – Rapcsák Katalin is házról házra járja a körzetét 9 „Hogy mindenkinek jó legyen!” – Rapcsák Katalin is házról házra járja a körzetét 8

Fotók: Gémes Sándor