Megteltek a Mezőgazdasági Kar falai 3

Hétfőn délután a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán is elrajtolt a 2019/20-as tanév. A  karon 181 hallgató kezdte meg tanulmányait, akik a világ legkülönbözőbb országaiból érkeztek a városba a tudás elsajátítása érdekében.

Komarek Levente, a Mezőgazdasági Kar oktatási és közkapcsolati dékánhelyettese elmondta, hogy az idei évben három százalékkal több elsőévest köszöntöttek, mint a tavalyi tanévben. „Nagyon jól sikerült az idei beiskolázásunk, az elmúlt 11 évben nem volt ilyen szép magas a létszámunk” – tette hozzá a dékánhelyettes.

Megteltek a Mezőgazdasági Kar falai
Komarek Levente – jobbra

Az elsőéves hallgatók alapképzésben és felsőoktatási szakképzésben kezdték meg tanulmányaikat. Alapképzésben mezőgazdasági mérnöki, vadgazda mérnöki, és vidékfejlesztési agrármérnöki szakon, míg a felsőoktatási szakképzésben ménesgazda felsőoktatási szakképzésben és mezőgazdasági felsőoktatási szakképzésben vesznek részt.

Megteltek a Mezőgazdasági Kar falai 1

Hódmezővásárhelyre nem csak Magyarország területéről, hanem a világ számos országából érkeztek hallgatók. Összesen 13 országból, 28 külföldi diák kezdte meg tanulmányait a városban. A kar hallgatói között ennek köszönhetően találkozhatunk brazil, perui, nigériai, pakisztáni és kínai fiatallal is.

A megnyitó ünnepségen Mikó Józsefné Jónás Edit, a kar dékánja kifejtette, hogy optimistán tekint a következő évekre, és bízik abban, hogy a fiatalok meglátják a lehetőséget a mezőgazdaságban. „Örülök, hogy a szülők ránk bízták ezeket a fiatalokat. Mi egy kicsi kar vagyunk, aminek számtalan hátránya van, de az előnyei is megvannak. Nincs olyan hallgatónk, akit ne ismernénk névről, és ne tudnánk, hogy éppen hol kellene órán lennie” – mondta el a dékán.

Megteltek a Mezőgazdasági Kar falai 2
Mikó Józsefné Jónás Edit – jobbra

Sok sikert kívánunk minden hallgatónak!